Такава, актуална формула за руско-китайските отношения беше предложена от китайския

...
Такава, актуална формула за руско-китайските отношения беше предложена от китайския
Коментари Харесай

Русия-Китай: „Двойно противодействие срещу двойното сдържане“

Такава, настояща формула за руско-китайските връзки беше препоръчана от китайския външен министър Ван И на договарянията в Пекин с съветския му сътрудник Сергей Лавров. Значението му може да бъде оценено в границите на „ триъгълника “ САЩ-Китай-Русия, или по-точно посредством сравняване на равнището и наличието на американо-китайските и руско-китайските връзки.

Наскоро държавният секретар на Съединени американски щати Джанет Йелън посети Пекин и, желае това или не, показва равнището и характера на връзките сред Вашингтон и Пекин (по-точно същинското отношение към тях от американска страна).

Страните са натрупали доста комплицирани и нерешени проблеми в търговско-икономическите връзки сред Съединени американски щати и Китай. Но вместо да се опита да продължи напред с тяхното решение, Дж. Йелън сподели на договарянията, че Съединените щати са загрижени за

На първо място, тук се имат поради нови промишлености - производството на слънчеви панели, акумулатори и електрически транспортни средства, делът на Китай в които бързо нараства. Какво е това, в случай че не очевиден опит за отбягване на почтена икономическа конкуренция с Китай?

Тя също имаше, по думите й, „ сложен “ диалог за това по какъв начин Китай сякаш оказва помощ на Русия при провеждането на специфична военна интервенция и даже мина към съответни закани за американски наказания. Министерството на външните работи на Китайската национална република разяснява тези закани доста малко и строго: съдействието сред Руската федерация и Китайската национална република не би трябвало да се нарушава или лимитира, а съответните страни не би трябвало да опорочават естествените връзки сред Китайската национална република и Руската федерация.

На този декор съветският външен министър Сергей Лавров направи визитата си в Пекин, като една от главните тематики на договарянията му с китайския външен министър Ван И беше украинската рецесия.

Министър Ван И напомни, че Китай приканва за най-скорошно преустановяване на огъня и прекъсване на военните дейности и поддържа „

От своя страна Сергей Лавров акцентира: „

Това е кардинално значимо изказване, защото сега тече подготовка за така наречен „ мирна среща на върха “ в Швейцария, като главната конспирация е какъв ще бъде статутът на хипотетичното присъединяване на Русия в нея. Западните страни ще считат присъединяване на китайската страна на срещата на високо ниво за сполучливо, но от Пекин декларират, че също нямат желание да вземат участие в нея без равностойно присъединяване на Русия.

Що се отнася до формулата за „ двойно противопоставяне на двойното въздържане “, препоръчана от министър Ван И, тя отразява освен положението на гореспоменатия геостратегически „ триъгълник “, само че и завой към нов стадий в връзките на руско-китайското стратегическо партньорство.

Уместно е да напомним, че главното значение на „ триъгълника “, препоръчан преди време от Хенри Кисинджър, беше, че двете му страни (американо-китайска и съветско-китайска, по-късно руско-американска) постоянно би трябвало да са по-добри от съветско-китайската, по-късно руско-китайска. И в този момент факторът на украинската рецесия води до напълно друг резултат в триъгълника САЩ-Китай-Русия: американската политика на напън и наказания от ден на ден сближава Пекин и Москва.

Нещо повече, препоръчаната на договарянията нова формула на китайско-руските връзки значи преходът им към качествено нов стадий, който, апропо, към този момент е разказан в теорията на интернационалните връзки. Това е преход от опити за отбягване на възможен общ за страните отрицателен излаз към взаимно основаване на позитивни други възможности.

А това от своя страна значи, че Русия и Китай, пробвайки се да избегнат отрицателните последствия от западната политика на санкционен напън, имат намерение взаимно да изградят противопоставяне против тях, употребявайки механизмите на ШОС и БРИКС, като по този метод укрепват стълбовете на новия международен ред.

Говорим за основаване на предпазени от наказания механизми за финансови разплащания и търговско-икономически връзки и като цяло за подсилване на позицията на „ световния Юг “ в системата на световното ръководство. Говорейки на брифинг, представителят на китайското външно министерство Мао Нин сподели:



Тя също по този начин акцентира, че КНР уверено се опълчва на

В същото време и Москва, и Пекин непрекъснато акцентират, че новите им връзки нямат антизападна устременост. Това не е търсене на „ общ зложелател ” или „ игра с нулева сума ”, а предпочитание за общ за всички позитивен резултат. И ние не приказваме за основаването на руско-китайски военно-политически съюз, за което Западът е толкоз угрижен, макар обстоятелството, че връзките на страните към този момент са невиждано близки в разнообразни области.

Затова на заключителната конференция след визитата Сергей Лавров, в китайската традиция да се дават точни и дълбоки избрания, назова Русия и Китай не „ съдружници “. А " съратници ". Не може да се каже по-точно и в този смисъл наследството на Хенри Кисинджър за руско-китайските връзки се оказва прекомерно положително.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Interaffairs

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23323Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед25311Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед64142Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед28230Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед47038Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553005Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182475Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Иво Христов, избори, Съединени американски щати, нуклеарен спор  Иво Христов, избори, Съединени американски щати, нуклеарен спор
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР