Такъв законопроект няма и няма и да има, коментира пред

...
Такъв законопроект няма и няма и да има, коментира пред
Коментари Харесай

Христо Иванов за български закон Магнитски: Такъв законопроект няма и няма и да има

Такъв законопроект няма и няма и да има, разяснява пред публицисти ръководителят на парламентарната група (ПГ) на " Демократична България " (ДБ) в отговор на въпрос за публикуван в общественото пространство български вид на закона " Магнитски ".

В четвъртък БНР, без да уточни източник, популяризира изказванието, че ръководещите готвят проектозакон за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от опасности за икономическата и финансовата система на страната по сходство на американския закон " Магнитски ". Законопроектът, който бил обсъждан на финансовите експертни препоръки при финансовия министър Асен Василев, предвиждал нов междуведомствен съвет ще изготвя национални описи на корумпираните.

Включването в един от двата национални листата ще е съображение за започване на инспекция по Закона за противопоставяне на корупцията, и за лишаване на нелегално добито имущество. Засега проектозаконът няма утвърждение на съдружните сътрудници, твърди БНР.

Такъв законопроект няма. За да има законопроект, той би трябвало да е минал на някакво равнище на обществено координиране. Подобни текстове въобще не са били предмет на разискване в какъвто и да било политически формат. Това, което се появи като някакви текстове, по никакъв метод не може да бъде подкрепено от " Демократична България " в този тип, уточни Иванов.

По думите му, тези текстове основават проблеми с Конституцията, с Европейската спогодба по правата на индивида. Ние по никакъв метод не бихме подкрепили нещо, което основава подобен вид проблеми. В този смисъл, ясно и еднопосочно би трябвало да се каже - подобен законопроект няма и няма и да има, съобщи ръководителят на ПГ на Демократична България.

" Аз разбирам за какво се появява в този момент този пас към медиите, тъй като има хора, които се тормозят от още една вълна наказания по " Магнитски " и се тормозят от това, че България се трансформира в страна, която е дълготраен, постоянен клиент на този санкционен механизъм, и ние по някакъв метод ще би трябвало да уредим вътрешноправните последствия от тези интервенции ", разяснява Христо Иванов. И тук желая да се обърна към хората, които пускат тези неща към медиите. Искам да се обърна към безусловно всички политически сили - вместо да се занимаваме с това, дайте да си оправим прокуратурата, прикани той.

Докато в България няма правораздаване, на което всички да имаме доверие, и да си решаваме вътре проблемите с изказвания за корупция или тяхното опровержение пред самостоятелен съд и пред прокуратура, на която можем да имаме доверие, ще бъде отворена България към това външни фактори, в това число Съединени американски щати, да вършат сходни интервенции, които основават изключителни обстановки, които след това се чудим по какъв начин да ги уредим, и да произвеждаме ето такива обществени драми, разяснява Христо Иванов.

" Ако не желаеме да се чудим по какъв начин сходен вид наказания да ги уредим във вътрешноправното си пространство, би трябвало да си оправим прокуратурата и да знаем по какъв начин да я създадем тази правосъдна промяна. И в ГЕРБ, и в Движение за права и свободи са безусловно наясно с това нещо, просто би трябвало да излязат от политическия си ступор и да вземем решение кардинално да си оправим къщичката ", съобщи още ръководителят на ПГ на Демократична България.

Поне три от четирите партии в ръководството са обезпокоени от текста на българския вид на закона „ Магнитски “, тъй като той има капацитет да се употребява за кавга освен с политически неуместни съперници, само че и неуместни сътрудници. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание националният представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

Изчетохме въпросния законопроект – ясни са няколко неща – този текст в никакъв случай няма да види бял свят по дълъг лист с аргументи. Първата е, че опонира най-малко на няколко члена от Конституцията, втората е, че в пленарна зала има останки от здрав разсъдък и сходен текст в никакъв случай няма да бъде признат, съобщи Дончев.

„ Това, което повече ме тормози е степента на самостоятелна и политическа патология, която е родила сходен текст, метод на мислене. Ако този текст в никакъв случай няма да види бял свят, аз се тормозя този метод на мислене какво ще създаде на следващия ден – врагове на народа? ", запита Дончев.

От Движение за права и свободи дефинираха като " пълзящ фашизъм " концепцията за подобен план на закон.

Проектът може би е открит някъде в архивите на Лаврентий Берия от едно време и в компилация с трудовете на Химлер и Гьобелс се е получил един добър труд, разяснява пред публицисти в Народното събрание Хамид Хамид (ДПС). По думите му по този начин ръководещите целят да подчинят своите съдружни сътрудници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР