Такъв тип кандидатури като на Антон Хекимян, които не са

...
Такъв тип кандидатури като на Антон Хекимян, които не са
Коментари Харесай

Ганев: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са на ясно, че с техните партийни симпатизанти, няма да спечелят изборите в София

Такъв вид кандидатури като на Антон Хекимян, които не са партийни и целят излизане на поддръжката отвън обичайните партийни ядра, рискуват много постоянно да не бъдат припознати от обичайните симпатизанти на дадената партия. Ключово е Хекимян да бъде легитимиран от водача и главните политически лица – този развой, сякаш стартира, съобщи политологът от „ Тренд ” Димитър Ганев.

„ При Хекимян и при Терзиев двете съществени партии (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) си дават сметка, че с техните обичайни партийни симпатизанти, няма по какъв начин да завоюват изборите. И двете обединения търсят и пробват с фигури, които са отвън партийните среди, да активизират спомагателна поддръжка ”, е мнението му.

С доста огромна степен на възможност, политологът смята, че изборите в София ще се решат на втори тур, при което е прекомерно незадоволително да гласоподават единствено симпатизантите на ГЕРБ и Природен парк.

„ Ще имаме невиждана обстановка. Ако до момента сме имали балотаж сред десен и ляв претендент, в този момент ще има по-различна обстановка – Хекимян и Васил Терзиев. Има обаче цяла акция пред нас ”, сподели още той.

Ганев е безапелационен, че с номинацията на Хекимян ГЕРБ желае да завоюва София.

„ Чувам интерпретациите за подарен мач. Не виждам никаква политическа логичност да се случва това. Какво ще стане след победа на ГЕРБ в столицата – няма да падне „ сглобката ”. Последица ще бъде, че салдото в болшинството ще бъде преместен към Борисов, който ще бъде в по-силна позиция и ще се възползва от това ”, разясни политологът.

Според него другият претендент за кмет на София – Вили Лилков, е получил два подаръка - от претендента на ПП-ДБ и от този на ГЕРБ.

„ От Васил Терзиев - поради предишното на неговите родственици. Лилков наподобява като човек, който стои на избрани позиции. От ГЕРБ – Хекимян не е обичаен претендент за партията и по-консервативни техни симпатизанти биха могли да припознаят в Лилков опция ”, разясни той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg