Така той смята да подкрепи усилията за борба срещу Брекзит,

...
Така той смята да подкрепи усилията за борба срещу Брекзит,
Коментари Харесай

Джордж Сорос дарява още пари против Брекзит

Така той счита да поддържа напъните за битка против Брекзит, написа френският в. "Фигаро ".

Унгарското държавно управление поддържа водената в националните медии враждебна акция против Сорос, добавя Българска телеграфна агенция. Той е ненавиждан от крайната десница в Съединени американски щати и Източна Европа, написа френското издание.

Фондация "Отворено общество " на Сорос е дала обещание да даде още толкоз пари, колкото бъдат събрани посредством дарения от организацията "Най-доброто за Англия " след отправените против милиардера нападки, че я поддържа.

Според "Ройтерс ", милиардерът към този момент е дарил на групата 400 000 паунда, с цел да форсира работата й.

Британското издание "Телеграф " го упрекна в скришен скрит план за прекъсване на Брекзит и в интервенция във вътрешните работи на страната, написа в. "Гардиън ".

Сорос, който преди години бяга от комунистическа Унгария, през 1992 година печели 1 милиард $, залагайки против лирата на фондовите пазари, и провокира срив на курса на английската валута. Според него напускането на Европейски Съюз ще бъде трагична неточност, която ще докара до отслабването на въздействието на Англия. Групата "Най-доброто за Англия " се бори за оставане на страната в Европейски Съюз и към този момент е провела акция в поддръжка на проевропейски настроени политици, отбелязва в. "Гардиън ".

"Бъдещето на Англия и Европейски Съюз не е решено ", съобщи в официално съобщение генералната директорка на "Най-доброто за Англия " Елоиз Тод, наблягайки, че една демократична страна може да промени решението си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР