Така президентът на България (2012 -2017 г.) коментира множеството демонстрации,

...
Така президентът на България (2012 -2017 г.) коментира множеството демонстрации,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Тези 9 протеста показват робската ни психика

Така президентът на България (2012 -2017 г.) разяснява множеството демонстрации, които ще блокират София през днешния ден, тъкмо когато българското Европредседателство ще бъде намерено.

"Левски ни учеше да изградим личния си потенциал, с цел да се освободим сами, този развой още не е завършил. От времето на Бай Ганьо до наши дни българите съумяваме да покажем най-лошото на света. Ще ми се да е противоположното. Да покажем триумфите на младите, триумфите на стопанската система ", сподели още той пред Нова телевизия.

Все отново той посочи, че всеки митинг, стига да е легален и либерален, би трябвало да бъде извършен.

"Тези митинги не са знак на бъдещи политически дейности , само че ни споделят нещо значимо - целият политически хайлайф, за жалост, не си е приключил работата през годините. Те са знак на ниско доверие на жителите към институциите, тъй като те са обърнати с лице към мощните, олигарсите, към хората с връзки, а не към народа ", разяснява още той във връзка митингите против застрояването на Пирин.

По думите му това ниско доверие е справедливо, тъй като някои от системите в страната са отказали да подсигуряват правдивост, като да вземем за пример опазването на здравето и правосъдната система.

Според него втори въжен превоз на Банско би трябвало от дълго време да е построе н , тъй като всички региони в страната имат право да развиват туризма:

"Абсолютна безнаказаност е да оставим една трета, и най-бедната част на народа, да не развиват туризъм, поради едно безумно опълчване. "

По думите на Плевнелиев изгодите от Европредседателството са големи.

"Тогава, когато прожекторите от света са ориентирани против вас и вие сте подготвени да покажете най-хубавото от себе си, няма по какъв начин да не извлечете изгоди.

„ Някои от изгодите от българското председателство на Европейски Съюз към този момент са забележими. Ние имаме подписан контракт за добросъседство с Македония, през миналата година беше прието българско национално малцинство в Албания. Това са стратегически достижения и аз приветствам държавното управление. Ние към този момент берем плодовете на председателството” , добави той.

И акцентира, че в този момент "трябва да покажем най-хубавото от себе си, да се активизираме, да сложим завършек на партизанския метод и да сме обединени всички”.

По мотив ветото, което Румен Радев наложи върху антикорупционния закон , Плевнелиев разяснява, че президентът има своите причини и всички сме длъжни да ги чуем. Той посочи, че с някои от тях е склонен, с други не, без да посочи кои са те.

"Трябва да си дадем сметка, че доста пъти до момента променяме законодателството, това е 6-ата промяна в законодателството, от която хората досега не виждат действителни резултати. "Вярвам в откровените планове на ръководещите да подобрят нещата. Въпросът е в правоприлагането, ние не сме мощни в това. Какъвто и закон да бъде изработен, ние би трябвало да го прилагаме добре, с цел да даде резултати ", сподели още Росен Плевнелиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР