Така нареченото бъдеще на интернет все още не е тук,

...
Така нареченото бъдеще на интернет все още не е тук,
Коментари Харесай

Метавселената – новото Ел Дорадо

Така нареченото бъдеще на интернет към момента не е тук, само че скоро ще се появи и се създава в метавселената, а първите консуматори споделят, че в този момент е моментът да се включат.

Но за множеството от нас метавселената остава мистерия. На елементарен език това значи компютърно генерирана разширена действителност, или XR, която включва всички аспекти на разширената действителност, смесената действителност и виртуалната действителност. В момента тя се състои най-вече от пространства, в които си взаимодействат хора и автоматизирани обекти.

Оценките за цената на пазара през идващите 15 години варират в международен мащаб сред 10 и 30 трилиона евро, което акцентира големия капацитет на новата платформа, а Дубай възнамерява да се трансформира в международен водач.

Стратегията за метавселената на града има за цел да усили приноса на бранша към стопанската система на емирството до 4 милиарда евро до 2030 година

Планът планува възстановяване на стопанската система - от основаване на работни места до усилване на софтуерните трендове и откриване на нови бизнес благоприятни условия.

Тя се стреми да внедри метауниверсални технологии, които могат да спомогнат за възстановяване на работата на хирурзите ординатори с 230% и да усилят продуктивността на инженерите с 30%, в допълнение към това да оказват помощ 42 000 работни места да станат виртуални.

Годишният отчет на MasterCard за показателя на цифровите разплащания демонстрира, че потребителите са съгласни с измененията.

Генералният управител на MENA East в Mastercard Джей Кей Халил съобщи, че са отбелязали 67% растеж на цифровите заплащания, а прибавянето на метавселената към този тип матрица и екосистема ще сътвори още повече благоприятни условия.

" Нашите сътрудници ни задават доста въпроси за метавселената, без значение дали са финтех, търговци или банки. Всички те са еднообразно разчувствани и любопитни за метавселената и водят доста градивни полемики за тези партньорства отсега нататък ".

Изследователите настояват, че до 2026 година една четвърт от нас ще прекарват най-малко по един час дневно в метавселената за работа, извършване на покупки, обучение, обществени контакти и/или развлечения.

Scopernia е основана в Дубай компания, която оказва помощ на марки и организации да схванат новите технологии като Web3 и да употребяват опциите за постигане до потребителите.

Жереми Денисти, ръководещ сътрудник за района на Близкия изток и Северна Африка в Scopernia, съобщи, че региона, която съставлява интерес през днешния ден, са метавселените, които разрешават да притежавате неща.

" Така създавате нещо, притежавате го или купувате риза за своя аватар. Всъщност можете да препродадете тази риза на някой различен. Искате да си купите земя - можете да си купите земя. Всъщност можете да закупите и да притежавате земя, а по-късно да я препродадете ".

" Метавселената значи нови бизнес модели, нови способи за вложение, нови способи за създаване на бизнес модели. Така че, несъмнено, ви е нужна тактика за това. И това визира хора като вас и мен, физически лица, само че също по този начин визира и организации, компании т.е. открива напълно нова сфера от благоприятни условия ".

Брайър Престидж е основен изпълнителен шеф и създател на Prestidge Group. Тя споделя, че да се опише метавселената сега е нещо като да се опише интернет през 90-те години на предишния век. Наскоро тя прекара 48 часа в метавселената, с цел да научи повече за виртуалната действителност, за това какво вършат фирмите сега и нещата, които са налични в другите платформи.

" Като бизнесмен постоянно се пробвам да се ориентирам към бъдещето. И още веднъж, единствено от моя позиция, Web3 и метавселената са просто идващото продължение на интернет. Така че съгласно мен всяка компания ще се трансформира в Web3 компания. Затова желаех да стартира да опитвам и да я проучвам за себе си ".

Тя добави, че посредством своя опит предизвиква хората да останат любопитни и да стартират интензивно да вземат участие в метавселената.

По-рано тази година Дубайският регулаторен орган за виртуални активи стана първият регулатор в света, който има за цел да обезпечи рамка за работа на финансовите субекти в метавселената, в това число, наред с всичко останало, на банковите и държавните служби, демонстрирайки уговорката си да се трансформира в основен състезател във виртуалния свят.

-----------------------------------------------------------------

Натали Линдо, Евронюз
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР