Плащанията за „прекратяване“ за депутати, които загубят мястото си на следващите избори, ще бъдат удвоени

...
Така наречените плащания за прекратяване няма да бъдат предоставени на
Коментари Харесай

Така наречените плащания за прекратяване няма да бъдат предоставени на тези, които решат да се оттеглят преди началото на изборния период.

Към април тази година депутатите получават годишна заплата от £86 584.

Решението на IPSA идва след потвърждението на 75 настоящи депутати, че няма да се кандидатират на следващите избори - включително 50, които бяха избрани като консерватори.

От лейбъристите 14 депутати се оттеглят, докато седем от SNP няма да се кандидатират за преизбиране.

IPSA каза, че е взела решението тъй като времето за пълно приключване на парламентарните и финансовите дела на депутатите беше по-дълго от обхванатото време.

Депутатите гласуват в полза на нови правила за прозрачност за Групи по общи проблеми

„Бившите депутати ще продължат да имат достъп до обичайните си бюджети (пропорционално) за този четиримесечен период и ще продължат да наемат персонал, ако е необходимо, за да им помогне при приключването на техните дела“, се казва в решението.

Освен плащанията при прекратяване, депутатите, които са служили повече от две години, също отговарят на условията за плащания при загуба на длъжност, като депутатите с по-дълъг мандат получават по-големи суми.

Прочетете повече:
Адам Бултън: 75 депутати ще се оттеглят, тъй като се задава „промяна на изборите“

Доклад на административната комисия на парламента през февруари установи, че плащанията на Уестминстър на депутат в сравнение със сравними международни демокрации.

Средното плащане при загуба на длъжност за депутати, които бяха победени на общите избори през 2019 г., беше £5250 - еквивалентно на по-малко от един месец от тогавашната им заплата от £84 144 - с сумата, изплатена в зависимост от трудовия стаж.

За сравнение, отстранен депутат в Германия, който е служил 18 години, отговаря на условията за компенсация от £162 360, докато напускащите австралийски депутати могат да очакват да получат или £31 455, или £ 62 909, в зависимост от трудовия стаж.

Плащанията, подобно на пакетите за съкращения, ще бъдат достъпни за всички отговарящи на изискванията депутати, които напуснат парламента на следващите избори.

Отделно, обезщетенията за премиерите в оставка бяха критикувани наскоро, след като Лиз Тръс получи 18 660 британски лири, въпреки че беше на поста само 49 дни.

Нейният канцлер, Куаси Квартенг, получи 16 876 британски лири, след като беше принуден да подаде оставка след минибюджета си, което предизвика смут на финансовите пазари.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР