Така, както Латвия действа по отношение на руснаците, не се

...
Така, както Латвия действа по отношение на руснаците, не се
Коментари Харесай

Обикновен латвийски фашизъм

Така, както Латвия работи във връзка с руснаците, не се държи никоя друга страна в Европейския съюз

Президентът на Латвия Егилс Левитс в изявление за Latvijas Radio сподели, че има намерение да се оправи с жителите на републиката от „ съветската общественост “: „ Виждаме част от съветската общественост, която не е лоялна към нашата страна. Нашата задача е да се оправим с тях, т.е. да ги изолираме.

И за по-голяма меродавност повтори: „ Трябва да бъдат изолирани “.

По-рано президентът на Латвия поддържа предлагането на партията " Национална асоциация ", което изисква анулация на разрешенията за престояване на съветски жители, живеещи в Латвия, и затваряне на визите, издавани на жители на Руската федерация. „ Оправдано ли е политически и морално съветските туристи умерено да почиват в Европа? “ — попита Левитс.

В обществените мрежи Левитс беше наименуван " фашист ", " националист ", " нарушител "... Този човек с крайни възгледи към този момент доближи границата. Между другото, бащата на президента, инженер Йона Левитс, е руски експерт, прокурист на преходното държавно управление, което извърши трансформацията на Латвия в руска република.

Бащата приложи закона " За национализацията на банките и огромните предприятия " ; след това, по време на Великата отечествена война, откакто се изтегля надълбоко в тила на страната, той работи като конструктор в една от руските военни заводи. Роднини на Йона Левитс починаха по време на Холокоста.

За това и доста други неща написа журналистът Лапо Латс в книгата си „ Претендентът ” за президента на Латвия. „ Когато подобен човек влезе в президентството, напълно резонно е да си зададем въпроса – каква е истината, която той по този начин усърдно крие под пластове неистини? – пита Луц. – Как може да се отрази на страната и на всички нас? Едно е да сменяш бялата си риза четири пъти дневно, както основният воин на тази книга в действителност би могъл да направи. Но напълно различен въпрос е дали той прави същото със съвестта си? “

Левитс живее дълго време в Германия, завръща се в Латвия през 1992 година и прави сполучлива политическа кариера. Той беше парещ последовател на цялостното унищожаване на образованието на съветски език в Латвия. През 2017 година, в навечерието на избора си за президент, той сподели: „ Неотдавнашният закон за прехода на всички учебни заведения към преподаване на латвийски език е най-значимата стъпка, предопределена да ускори сплотеността на латвийския народ. “ И даде обещание: „ Ако ме изберат, историята и осведомителното пространство ще бъдат измежду главните ми грижи. Трябва да го защитим доста по-сериозно от съветската дезинформация. “

А неотдавна Сеймът на Латвия разгласи Русия за спонсор на тероризма. Министърът на външните работи на Латвия Едгар Ринкевич предложи депортиране на жителите на Латвия, които имат съветско поданство. Правителството е поело корав курс за премахване на руснаците и рускоговорящите от популацията.

Всичко е на практика същото като в нацистка Германия във връзка с евреите, само че с значима разлика: германците -„ арийци “ се бяха разбушували там, до момента в който в латвийския случай един евреин предложи да стартира чистка на етническа основа.

За Левитс и компания има доста работа. Според латвийския портал bb.Lv, който се базира на данни на парламентарната комисия по външни работи, популацията на Латвия е повече от 1 милион 875 хиляди души. От тях над 454 хиляди са руснаци (302 хиляди са жители на Латвия, останалите са „ неграждани “).

Въздухът на доста латвийски градове е изпълнен с съветска тирада. Повече от 243 000 руснаци живеят в Рига (повече от една трета от жителите). Има градове, в които руснаците и латвийците са разграничени поравно. В Даугавпилс като цяло има повече руснаци - 50 000 от общия брой на жителите (79 000). Същото е ситуацията и в Лиепая: от от общо 67 000 поданици, 49 000 са руснаци. А в Резнекне - 15 хиляди от 26.

Как да ги изолираме? Просто е: изградете гета, концентрационни лагери.

И по какъв начин да идентифицираме най-нежелателните? И това е просто: тук се включват хората, които честват руските празници, изключително Деня на успеха. Те неотдавна стачкуваха против унищожаването на мемориала на войниците-освободители на Рига, който заставам съвсем 40 години. Тези хора към този момент са задържани и са в пандиза.

Много руснаци в Латвия поддържат специфична военна интервенция в Украйна. И управляващите на републиката, несъмнено, ще имат " специфичен " диалог с тях.

Ръководителите на Латвия плюят на обстоятелството, че руснаците имат голям принос за развиването на републиката, отдавайки своите сили и качества в нейна изгода. Латвия е и постоянно е била, тяхната татковина, само че в този момент ги третира като омразни новобранци. Особено " негражданите ", каквито в страната са над 120 хиляди.

Тази дума мирише на нацизъм. „ Негражданите “ имат сив паспорт, на който латвийците гледат с пренебрежение. " Негражданите " нямат изборни права, за тях са затворени армията и полицията, неразрешено им е да работят като фармацевти, юристи, нотариуси. Имат по-малки пенсии. В Европа на " негражданите " е позволено да останат не повече от 90 дни в границите на шест месеца.

Така, както Латвия се отнася с руснаците, не си разрешава нито една страна в Европейския съюз.. Това е апартейд.

Членовете на Руския съюз на Латвия (РСЛ) считат, че всички права ще бъдат отнети от руснаците в Латвия с течение на времето, ще бъдат добавени и социално-икономически репресии (в бизнеса, при приемането на висше обучение, в кариерното им развитие). Това е следващото " здравей " от Третия райх.

За руснаците особено се основават нетърпими условия. Западът, фрапантен за народна власт и правата на индивида по всички краища на света, умерено следи какво се случва в Латвия, т.е. в задния му двор.

Още няколко " нововъведения " от управляващите на републиката. Официалният уебсайт на президента на Латвия престана да поддържа съветски език. Сега страницата е налична единствено на латвийски и британски. Кабинетът на главата на републиката съобщи, че връзката на държавната администрация на съветски език се е трансформирала в " доста сензитивен " въпрос заради провеждането от Русия на СВO.

Наскоро министърът на правораздаването на Латвия Янис Борданс в изявление за портала Delfi сподели, че латвийските управляващи създават закон, ограничителен потреблението на съветски език на работното място и на публични места. Руският език също може да бъде изключен от телефонните и банкови известия.

От септември 2023 година учениците от 1, 4 и 7 клас ще се образоват единствено на латвийски език. От 2024 година по същата скица ще се работи и във втори, пети и осми клас, а по-късно и в трети, шести и девети клас.

На " Смоленская площад " /сградата на Министерство на външните работи на РФ/ означиха, че апелите на президента на Латвия " са неприемливи и нарушават всички общоприети морални, етични и филантропични правила ", а също по този начин показаха вяра, че представители на интернационалните правозащитни организации " най-сетне ще намерят храброст и честност да оценят сходни изказвания на латвийския държавен глава “.

Това сподели Мария Захарова, формален представител на съветското външно министерство. Яков Кедми, говорейки по съветската телевизия, се изрече по-ясно: „ Не съм склонен с съветския дипломат в Латвия. Той сподели: „ Русия има право да отговори [на унижението на руснаците]. Русия не просто има право, Русия е длъжна! Русия е длъжна да пази жителите, които я считат за своя страна. Тя е длъжна да пази руснаците. И в случай че това е страната на съветския народ, а тя е страната на съветския народ, тя не може да избяга от това.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР