Така евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Нова телевизия

...
Така евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Нова телевизия
Коментари Харесай

Джамбазки за Сирия: Няма доказателства, че Асад извършва химическа атака


Така евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки разяснява пред Нова телевизия въздушните удари в Сирия.

„ Макрон се пробва да се прави на мъж, заедно и той с мъжете. Тереза Мей пък не желае да се приказва непрекъснато за Brexit. Сериозни проблеми има и във Вашингтон”, съобщи още той.

И изрази подозрение, че въобще е имало химическа офанзива в град Дума от режима на президента Башар Асад, подкрепян от Русия, поради което беше осъществен и ударът. По думите му би трябвало да има задоволително доказателства, че този човек е сатрап. Според него той воювал против главорезите от "Ислямска страна ", а не против майки и деца.

Джамбазки изрази подозрения, че тези обвинявания са свързани с офанзивата с отрова против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, който бил "възкръснал ", само че никой не го бил видял.

Евродепутатът даже съпостави удара със сюжета за огромната неистина за химическите оръжия за Саддам Хюсеин.

През 2015 година някогашният английски министър председател Тони Блеър съобщи, че се извинява за "грешките ", направени при проведената от Съединени американски щати инвазия в Ирак през 2003 година, само че не съжалява за свалянето на диктатора:
„ Мога да заявя, че се оправдавам за обстоятелството, че получената разследваща информация беше неверна, тъй като, въпреки да се счита, че е употребявал химически оръжия против личния си народ и против други, програмата, която вярвахме, че има, не съществува по метода, по който смятахме ".

Според Джамбазки даже Организация на обединените нации в този момент не е декларирало ясно утвърждение на въздушните офанзиви от нощта против събота.

„ Няма резолюция на съвета за сигурността на Организация на обединените нации, което е задоволително показателно”, разяснява евродепутатът.

Колегата му от ГЕРБ Емил Радев пък изрази мнение, че „ задълбочаването на спора в Сирия във боен аспект би бил неподходящ за всички”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР