Така е и сега, когато Лавров преговаря с представители на

...
Така е и сега, когато Лавров преговаря с представители на
Коментари Харесай

Радетели на руско-българската дружба: Лавров с любовница и пари на олигарх, Милер – герой на труда

Така е и в този момент, когато Лавров договаря с представители на НАТО, Съединени американски щати и Европейски Съюз. Вероятно и настояването България да се раздели с НАТО е минало през разискване със Светлана Полякова, отколешната тръпка на Лавров.

Любовницата на Лавров, съгласно разнообразни източници, има огромно въздействие в съветското външно министерство и поради нея даже се кадрува - няколко служители са били уволнени. В същото време дамата се занимава с актьорско майсторство и работи във филмовата промишленост. Светлана Полякова има огромен автопарк и доста недвижими парцели, а доведената щерка на Лавров Полина Полякова е закупила първокласни парцели в Лондон за 4,4 милиона паунда, когато е било на 21 години.

Съобщава се също, че Полякова и щерка й, както и хипотетичната свекърва на Лавров, постоянно го съпровождат при интернационалните публични визити в чужбина. Жените нямат длъжности в съветското външно министерство, само че пътуват с съветската делегация на държавни разходи и показват дипломатически срещи като цел на визитите си.

.
Светлана Полякова и Сергей Лавров Колаж: Правда

Освен това те почиват в имения и употребяват яхти на олигарха Олег Дерипаска в чужбина и Русия. Дерипаска е най.близкият на президента Владимир Путин съветски милиардер. Разследващите считат, че Лавров лобира за ползите на Дерипаска във властта. (През април 2007 година Дерипаска закупува 30% от „ Strabag “, Австрия – 6-а по величина строителна компания в Европа, която в България има съществени позиции, в това число и като спонсор на футболния „ Левски “) По-специално е оказал помощ на Дерипаска да получи американска виза. Той поддържа и бизнес ползи на Дерипаска в Гвинея, където олигархът има индустриална база, а в Ямайка обезпечава вложения в алуминиев оксид за компанията „ Русал “. Лавров назовава западните наказания против фирмите на Дерипаска „ русофобия, сходна на геноцид “.

Лавров от дълго време упорства пред Съединени американски щати да извадят Дерипаска от глобените по закона „ Магнитски “. Съдът в окръг Колумбия, Съединени американски щати изрично отхвърли това предложение. „ Форбс “ пресмята, че от глобите Дерипаска е претърпял загуби за към 7,5 млрд $.

***

Алексей Милер, императорът на Газпром

Газпром е една от аргументите за газовата рецесия в Европа. Чрез доставките на синьо гориво и стартирането на Северен поток-2 Кремъл оказва напън по време на договарянията с НАТО, Съединени американски щати и Европейски Съюз, в това число и настояването България и Румъния да изоставен Евроатлантическия блок, както е било до 1997 година

Шеф на Газпром е Алексей Милер, непосредствен приятел на Путин.

Преди дни съветският президент Владимир Путин награди шефа на " Газпром " Алексей Милър със званието " Герой на труда на Руската федерация “. В Указа на президента написа: " За специфични трудови заслуги към страната и народа се присъжда званието Герой на труда на Руската федерация на Алексей Борисович Милър, ръководител на управителния съвет, заместник-председател на съвета на шефовете на " Газпром ", Санкт Петербург ".

Агенция " Новости " обвързва високите цени на природния газ и с неяснотите за стартирането на действителните доставки по построения към този момент " Северен поток - 2 ". Русия от месеци играе с количествата, доставяни за Европа, като извършва единствено дълготрайните контракти, а е лимитирала доставките за краткосрочните такива и на свободния пазар.

През 2014 година ръководителите на „ Роснефт “ и „ Газпром “ Игор Сечин и Алексей Милер влязоха в черния лист на руснаците, във връзка с които Европейският съюз вкарва финансови и визови наказания. Техните задгранични активи са замразени в отговор на дейностите на Русия в Крим. Освен това на ръководителите на най-големите държавни компании ще бъде неразрешено влизането в Европейски Съюз.

Няма тона информация за финансовото богатство на Героя на труда Милер. През 2014 година депутатът от Държавната дума Валери Рашкин сподели от парламентарната естрада, че страната заплаща на Милер 2,2 милиона рубли дневно. Това прави по към 29 000 $ дневно! Това е преди 7 години. В момента, съгласно някои източници, Милер получава двойна сума дневно, а също така годишната му награда е в размер на към 10 млн $.

За съпоставяне предходната година президентът Путин наградил със званието „ Герой на труда “ тракторист от Ростовска област. Попитал го каква заплата получава. 24 000 рубли, отвърнал индивида. Това са 315 $ на месец или по десетина $ дневно. Двама събратя по златна трудова звезда...

Справедлив е съветският президент. Но да оставим парите. Милер към този момент има специфични привилегии: може да пътува гратис в градския превоз, да му конфигурират домакински телефон без ред, има право и на един пластмасов безвъзмезден зъб, както и да почива в санаториум на специфични цени. Тези облаги ще се прибавят и към пенсията му.

Да обобщим: Сергей Лавров ни гони от НАТО, а Алексей Милер ни продава най-скъпия газ. Двама същински радетели за българо-руска дружба…

По материали от съветските медии
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР