Така 9-годишният Красимир Лаков коментира ползата от своето участие в

...
Така 9-годишният Красимир Лаков коментира ползата от своето участие в
Коментари Харесай

Промених решението си. Ще стана като татко

Така 9-годишният Красимир Лаков разяснява изгодата от своето присъединяване в плана „ Гордея се с труда на моите родители ” на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации (БМ Групово дело на ООН). На 28 и 31 октомври и 1 ноември националната самодейност на българския бизнес, ориентирана към възобновление на труда като полезност „ Гордея се с труда на моите родители ”, се организира в 19 компании, в 9 обитаеми места в страната.

За четвърта поредна година фирмите разкриват пред над 500 деца креативната страна на труда и действителната стойност на парите като измерител на приноса на всеки трудещ се. Проектът има потвърден принос за осмисляне на личния труд от страна на чиновниците и на неговата полезност, разширение на опциите за ранно професионално насочване на децата посредством съпреживяване на специалностите.

„ Проектът спомага за образуване на базови полезности у децата и подкрепя тяхното образование. Децата получават отговор за какво мама и тате вървят във компанията - с цел да основават дружно с други експерти по-големи, по-значими и по-ценни богатства. А оценката за основаните посредством труда им изгоди са парите, които клиентите заплащат. Както оценките в учебно заведение демонстрират равнището на нашите познания. “ – сподели Огнян Траянов, ръководител на БМ Групово дело на Организация на обединените нации.

„ Гордея се... “ дава действителна опция на децата да се срещнат по атрактивен метод с разнообразни специалности в тяхната работна среда. Малчуганите посредством игра схващат какъв брой виновна е ролята на всеки за общия резултат (успех), какъв брой са ценени родителите им и техния труд. Обменът на гостувания на деца от други компании, участници в плана, дава опция за по-пълно запознаване с разнообразни специалности, с значимостта на специалността с цел да си сполучлив и благополучен в живота и че това изисква доста и непрестанни учене и старания. Изборът на специалност носи огромна отговорност и към него би трябвало да се стартира от рано. “ – показа още той.

Поради засилен интерес от страна на родители и подрастващи тази година „ Детският базар на специалностите ”, втори главен детайл на плана, ще се организира в границите на два дни - 25 и 26 ноември, в Националния замък на културата, София.

Всички искащи учители и учебни заведения пък ще могат да заявят авансово групово посещаване след 15 ноември на уеб страницата на Българската мрежа.

“Гордея се с труда на моите родители “ е дълготрайна национална стратегия на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, ориентирана както към компании-членки на Мрежата, по този начин и на организации, които споделят вложените в нея полезности. Тази есен в границите на програмата повече от 500 деца гостуваха в компании в 9 обитаеми места в страната – Врабево, Гълъбово, Девня, Димитровград, Пазарджик, Перник, Панагюрище, София и Смолян. Медийни сътрудници на плана са ТВ България он ер, Radio Family, списание „ Първите 7 “, Investor.bg, Computerworld, b2b media, CSR Bulgaria, „ Портал за Неправителствени организации в България “ (Ngobg.info), списание „ Споделени полезности “ и „ Детски дневник “.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР