Тъжен ден за Елхово и за цялата погранична община. Пред

...
Тъжен ден за Елхово и за цялата погранична община. Пред
Коментари Харесай

Стотици се простиха със загиналия сержант Петър Бъчваров в Елхово

Тъжен ден за Елхово и за цялата погранична община. Пред храма в центъра на града ще бъде изпратен в последния му път сержант Петър Бъчваров. Посегателство върху живота на служител на реда, който охранява браздата, не помнят от десетилетия. Хората от селата са обезпокоени от мигрантския напън и желаят от страната да отбрани и тях, и чиновниците си.
Прочетете още
На улицата в центъра на града, където граничния служител на реда живее, близки и другари от сутринта носят цветя. Първи са сътрудниците на починалия и на татко му.

„ Нали ме виждате с какво съм облечен - с униформа. Знаем какво работим, знаем всичко, само че метода, по който стана е доста непредвиден - чиста засада. Да се чудиш какво да правиш ".

„ Бяхме сътрудници, аз съм някогашен граничен служител на реда. Оръжие има, само че законодателни ограничения би трябвало да се подхващат, тъй като не може да се употребява ей по този начин “.

От ръководството на Министерство на вътрешните работи признаваха за проблеми в опазването на границата и по оградата, която незаконните режат, а граничните връзват, и че патрулите не са предпазени.

Вътрешният министър даде обещание по-добро въоръжение за граничните и пукотевица по всеки, който заплашва живота им.

В пограничните села са скептични, че това ще спре мигрантите. В Голям Дервент, километър след което беше убит сержант Бъчваров, групите минават всеки ден.

„ Разследването за гибелта на граничния служител на реда би трябвало да завърши до два месеца, сподели за БТВ Окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР