Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) обяви, че още тази година

...
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) обяви, че още тази година
Коментари Харесай

TSMC представи революционен софтуер за производство на автомобилни чипове

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) разгласи, че още тази година ще пусне нов програмен продукт, с цел да помогне на клиентите си, работещи по усъвършенствани компютърни чипове за коли, да се възползват по-бързо от най-новите технологии на компанията, оповестява Reuters.

TSMC е най-големият производител на полупроводници в света. Много от най-големите снабдители на чипове в автомобилната промишленост като NXP Semiconductor и STMircoelectronics NV употребяват точно услугите на тайванската компания за производството на своите полупроводници.

Автомобилните чипове би трябвало да дават отговор на по-високи условия за издръжливост и продължителност, в сравнение с тези, които се употребяват в потребителската електроника. TSMC разполага със специфични индустриални процеси за автомобилната промишленост, които нормално се появяват няколко години след своите еквиваленти за потребителска електроника

В предишното фирмите, произвеждащи полупроводници за автомобилната промишленост, се нуждаеха от доста повече време, с цел да основат тези профилирани индустриални линии. В резултат на това автомобилните чипове можеха да изостанат с години от тези за най-новите смарт телефони, показват от осведомителната организация и описват:

„ На конференция в Силициевата котловина в сряда TSMC показа нов програмен продукт, който ще разреши на дизайнерите на автомобилни чипове да стартират работа по своите планове към две години по-рано. Това ще даде опция на тези компании да употребяват автомобилната версия на технологията за произвеждане на чипове N3 на TSMC, която сега е най-модерната в потребителските устройства, незабавно щом разновидността за автомобилната промишленост стане наличен през 2025 година “

" В исторически проект колите остават надалеч, надалеч зад потребителските устройства ", споделя Кевин Джан, вицепрезидент по бизнес развиване в TSMC, по време на конференция. " Това е минало. Новата платформа разрешава на нашите клиенти от автомобилната промишленост да стартират проектирането си доста по-рано - в действителност две години по-рано, в сравнение с преди този момент. "

Джан споделя също по този начин, че преди пандемията и последвалия дефицит на полупроводници автомобилните производители постоянно са оставяли значимите решения на своите снабдители. Сега обаче както тези снабдители, по този начин и самите производители на коли постоянно водят директни диалози с TSMC.

" Те изцяло осъзнават, че се нуждаят от директен контакт заизбора на силициева технология ", споделя Джан. " През последните няколко години се срещнах персонално с доста от основните изпълнителни шефове на автомобилните компании. Работим с тях в доста тясно съдействие. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР