Таиб е баща на 11-годишно момче. Единственият му поминък -

...
Таиб е баща на 11-годишно момче. Единственият му поминък -
Коментари Харесай

Трябваше да избирам между родителите и сина си: Човешката трагедия в Мароко

Таиб е татко на 11-годишно момче. Единственият му занаят - овчар. В нощта на жестокия трус - най-мощният в Мароко от 50 години насам - Таиб бил дружно със брачната половинка, родителите си и двете си деца в дребната им барака. Разказва, че всичко се случило доста бързо. 

 

Успял да излезе от къщата, преди постройката да рухне. Когато се върнал под руините видял майка си и татко си, както и 11-годишния си наследник. Знаел, че би трябвало да работи бързо и се втурнал към момчето си Адам. Отчаяно ровел в руините, с цел да извади момчето. Когато съумял и се обърнал към родителите си, хванати в капан под огромна каменна плоча, било прекомерно късно.

 

" Трябваше да предпочитам сред родителите и сина си - споделя той със сълзи в очите си. Не можех да оказа помощ на родителите си, тъй като стената падна върху половината им тяло. Видях по какъв начин родителите ми умират. "

 

Семейството в този момент живее с родственици в спонтанни палатки покрай тогавашния си дом. Повечето кози, за които се е грижел, са убити. Парите му пък са останали отдолу под руините.

 

Малко по-надолу в град Амизиз BBC се среща с дряуго семейство Абдулмаджид айт Джафер и сина му. Мъжът споделя, че - е бил у дома със брачната половинка си и трите им деца, когато земята се разтресла и “подът пропаднал ”. Успял да излезе единствено 12-годишния Мохамед. Абдулмаджид е изваден от съседи. Не оцеляват брачната половинка и дъщерите му. 

 

Сега 47-годишният Абдулмаджид спи под брезент на другия завършек на пътя от къщата си. Вижда кухнята, в която хладилникът към момента стои, а облеклата са окачени да съхнат. Казва, че не може да напусне региона, тъй като би трябвало да " пази " имуществото си и спомените за живота си там. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР