Тагарев ще вдига военния бюджет до 2% от БВП През

...
Тагарев ще вдига военния бюджет до 2% от БВП През
Коментари Харесай

Кадровите проблеми в армията остават, въпреки повишените с 10% заплати

Тагарев ще подвига военния бюджет до 2% от Брутният вътрешен продукт
През 2024 година бюджетът за защита ще нарасне, сподели във Варна министър Тодор Тагарев. По думите му бюджетът ще доближи 2% от брутния вътрешен артикул.

Имайки поради обстановката със сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат прочут приоритет, сподели още министърът. Той добави, че няма задоволително наблюдения, с цел да даде цялостна оценка на активността на военния флот, само че вижда предпочитание да се усъвършенстват качествата му и ще се работи в тази посока.

Тагарев разяснява, че още през тази година е обезпечено покачване на заплатите на военнослужещите с 10 на 100, само че за превъзмогване на казуса с дефицита на фрагменти в армията ще се търсят сложни решения. Това нарастване на възнагражденията демонстрира схващане и от държавното управление, и от Народното събрание, че потребностите на армията са основни и разрешаването на проблемите с комплектоването е доста значимо, сподели Тагарев, представен в Българска телеграфна агенция.

На въпрос за осъществяването на плана за бойните самолети F16, министърът уточни, че три такива „ към този момент са на конвейера “. Той посочи, че възнамерява през есента да посети Съединени американски щати, с цел да види на място градежа на машините.

Министърът прикани да се спрат спекулациите, че страната ни ще праща военнослужещи в Украйна. Не бива да се стряскат хората, няма нито такива планове, нито някакви разисквания, бе безапелационен Тагарев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР