Тагарев обаче изрази мнение, че правителството ще остане на власт.

...
Тагарев обаче изрази мнение, че правителството ще остане на власт.
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Няма да успее вотът на недоверие, това е гарантирано

Тагарев обаче изрази мнение, че държавното управление ще остане на власт. " Ще ни бъде дадена опция още веднъж да обясняваме отбранителната политика на страната. Започва да ме тормози, че доста време отива за разискване на едни и същи въпроси, и като предписание огромната част от тези, които задават въпросите, не се интересуват от отговора, а търсят да създадат някакви пропагандни внушения. Това към този момент стартира да става досадно ", заключи Тагарев настройката си преди вота.

Той направи мненията пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

" По всичко наподобява, че войната в Украйна ще продължи още, ще има потребност от допълнение на военните хранилища на страните от Европейски Съюз, тъй че поръчки към нашата промишленост ще има ", сподели още Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че на днешната среща са били обсъждани стъпки по какъв начин да се форсира и увеличи производството на муниции за Украйна и за попълване на запасите на страните от Европейски Съюз. По неговите думи България е голям производител на муниции по отношение на съотношението на популацията и стопанската система.

Минситърът означи, че до 8 декември продължава европейската процедура за кандидатстване на компании от военнопромишления комплекс за разширение на индустриалните благоприятни условия. Той изрази очакване най-малко 2-3 български компании да получат в допълнение финансиране. " Има интерес във компаниите даже сами да влагат, тъй като виждат, че търсенето е голямо. Европейски Съюз дава част от средствата за спомагателни вложения. Бързо се надявам да има решение ", добави Тагарев.

По мотив общата самодейност на нашата страна, Румъния и Турция за повишение на сигурността в Черно море министърът означи, че концепцията за тази интервенция е съгласувана.

" Трите страни ще имат екип в Анкара след десетина дни, който ще гледа по какъв начин съответно ще бъде осъществено съглашението. Ако всичко върви обикновено, скоро ще имаме такава интервенция ", уточни министърът на защитата.

Става дума за планувана противоминна интервенция в Черно море със съдружниците ни Румъния и Турция, която няма да нарушава Конвенцията от Монтрьо, подсигурява преди дни Тодор Тагарев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР