Таен разузнавателен документ, получен от The New York Times, който

...
Таен разузнавателен документ, получен от The New York Times, който
Коментари Харесай

САЩ готвели планове за действие при смърт на Путин или Зеленски

Таен разследващ документ, получен от The New York Times, който е бил измежду изтеклите в интернет тази година, дава визия за планирането на непредвидени условия във войната в Украйна.

Анализът на военната работа за разузнаване обрисува четири сюжета " уайлд кард “ и по какъв начин те биха могли да повлияят на хода на спора в Украйна. Хипотетичните сюжети включват гибелта на президентите Владимир Путин на Русия и Владимир Зеленски на Украйна, отстраняването на управлението на съветските въоръжени сили и украински удар по Кремъл.

В документа се споделя, че войната евентуално ще остане продължителна. Но се разказва по какъв начин всеки " уайлд кард “ сюжет може евентуално да докара до ескалация в Украйна, контрактуван завършек на спора или да няма значително влияние върху траекторията на войната, написа " Фокус ".

Разработването на сходни сюжети е всекидневно за разследващите служби. Те би трябвало да оказват помощ на държавното и военно управление при реакцията на вероятните резултати от непредвидени, само че значими събития.

Документът е маркиран като " RELIDO “, което демонстрира, че решението за обявяване на информацията – на задгранични сътрудници, да вземем за пример – е на избрани висши чиновници.

Един от четирите хипотетични сюжета демонстрира какво може да се случи, в случай че Украйна удари Кремъл. Идентифициран е необятен набор от евентуални последствия. Събитието може да докара до ескалация, като Путин отговори на публичното неодобрение, като започва пълномащабна военна готовност и прибегне до потреблението на тактически нуклеарни оръжия. Или публичните страхове биха могли да го накарат да договаря за споразумяване на войната.

Администрацията на Байдън е изключително обезпокоена от вероятен удар против Москва от Украйна, защото това може да провокира трагична ескалация от страна на Русия. Опасностите от сходно нахлуване от Украйна са една от аргументите Съединените щати да не са склонни да дават ракети с по-голям обхват на Киев.



Сцена от кино лентата " Мисията невъзможна 4 "

Някои разбори на разследващите организации дават оценки на най-вероятния резултат от несъмнено събитие, само че " уайлд карт “ сюжетите не са по този начин. Те разказват разнообразни вероятни разновидности, без да правят оценка какво би могло да бъде най-вероятно.

Американски чиновници отхвърлиха да кажат дали документът е същински, само че не оспориха достоверността му. Документът е сходен на други, направени от обединявания личен състав на Пентагона, които публични лица са признали за същински.

Американски чиновници също предизвестиха, че изтеклите документи са датирани и в доста случаи не съставляват настоящите оценки на разнообразни разследващи организации.

Втори строго конфиденциален документ, получен от NYT, включва детайлности за договарянията за цените на съветските горива в Африка.

Според документа от 17 февруари управляващите на Мали по това време не са били удовлетворени от цените на горивата и са траяли да договарят с съветското министерство на енергетиката и представители на Africa Politology, организация, обвързвана с частната военна компания " Вагнер “.

Това явно оттегляне на цените идва в миг, когато африканският пазар на горива става все по-голям за Русия поради наложения от Запада ценови таван и защото възбраната на Европейския съюз за импорт на съветски рафинирани петролни артикули продължава да свива наличните потоци от доходи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР