Таблоидът Daily Mail пише, че британците трябва да свикнат с

...
Таблоидът Daily Mail пише, че британците трябва да свикнат с
Коментари Харесай

Daily Mail: Британците трябва да свикват с „нестандартни“ зеленчуци заради сушата

Таблоидът " Daily Mail " написа, че британците би трябвало да свикнат с " ексцентрични " и " маломерни " зеленчуци по рафтовете на супермаркетите поради тежката суша в страната.

Местните фермери предизвестиха, че тази зима изумените от сушата култури от картофи, лук и моркови ще наподобяват " друго ", а британците към този момент споделят фотоси на " зеленчуци със странна форма " в обществените мрежи.

Експертите настояват, че зеленчуците и плодовете от актуалната годишна продукция ще се окажат с по-малки размери и няма да дават отговор на нормалните стандарти за храни по рафтовете на супермаркетите. Най-силно наранени ще бъдат ябълките, брюкселското зеле, картофите, морковите и лукът .

Междувременно английският Национален съюз на фермерите организира акция за принуждаване на супермаркетите да одобряват повече " ексцентрични " зеленчуци, които " може да не наподобяват всекидневно ". " Потребителите би трябвало да бъдат малко по-гъвкави, тъй като картофите могат да бъдат малко по-малки, както и главите лук ", споделя Том Брадшоу, заместник-председател на профсъюза.

Експертите считат, че актуалната обстановка надали ще се усъвършенства даже при обилни превалявания през есента.

Тази година Обединеното кралство е изправено пред извънредно горещо лято . Така на 19 юли температурата в страната счупи предходния връх от 38,7 градуса и доближи 40,3 градуса. От предходната седмица суша е оповестена в 9 от 14 области на Англия. За финален път суша беше оповестена през 2018 година В резултат на това поливането с маркуч е неразрешено в редица окръзи. В сряда английската компания за водоснабдяване Thames Water забрани на всички свои 14 милиона клиенти да употребяват маркучи за поливане от 24 август.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР