Таблет, лаптоп, екскурзия в чужбина, освобождаване от семестриални такси, отстъпки

...
Таблет, лаптоп, екскурзия в чужбина, освобождаване от семестриални такси, отстъпки
Коментари Харесай

Университетите да предложат 50% отстъпка за салфетки в чалга клубовете

Таблет, преносим компютър, екскурзия в чужбина, освобождение от семестриални такси, отстъпки при схемата доведи другар, лотария за джип! Това са дребна част от бонусите, които университетите оферират на кандидат-студентите, в опит да ги привлекат към тях. За разлика от доста други обществени рецесии, обезценка на академията е най-малко занимателна. Обратът е впечатляващ: едно време студентите се надпреварваха за университетите, в този момент университетите за студентите. В тази връзка може само да допълним многообразието от апетитни предложения, които да спомогнат на родните ВУЗ-ове да привлекат необятните студентски маси. Първото ни предложение гласи:
Четири единици от горната страна на всеки изпит! Защо университетите не се сещат да го предложат? Всяка оценка, която получиш, автоматизирано се покачва с четири единици, с цел да трансформира просветителния развой в една приятна четиригодишна случка в Студентски град, в която ученето не би трябвало да пречи на пиенето. Така всеки ще усеща висшето обучение като приятна разходка до университета, в която подаването на студентската брошура е едно постоянно щастливо събитие.
50% отстъпка за салфетки в чалга клубовете. Нима не е извънредно време университетите да олекотят процедурата по закупуване на салфетки в клубове и нощни заведения? Необходимо е да се вкарат промоционални условия за закупуването на салфетки и празничното им мятане във въздуха в чалготеките. Издаването на студентска карта, която да подсигурява сходна отстъпка би била превъзходен метод за мотивацията на студентите да аплайват в стремежи университет.
Изпит? Весело събеседване! Угнетяващите изпити, поради които би трябвало да вървиш на частни уроци, да решаваш проби като умоповреден, да хвърляш време, пари и нерви за нелепости и да пропиляваш една така скъпа почивка след завършването - дано сложим завършек на цялата тази простотия. Вместо това изпитите могат да се трансфорат в едно радостно събеседване, в което студенти и преподавали да изпият едно кафенце, да си поговорят сладко-сладко, да се потупат едни други по рамото и да те запишат тържествено в университета.
Регламентирано преписване. Преписването по време на изпит сега е прекомерно комплициран развой: скрити слушалки, вървене до тоалетната, дребно сгънати листчета, достъп до телефон, очакване на преподавателя да разгърне вестник...Кому е нужно всичко това? Крайно време е университетите да подсигуряват свободен достъп до всевъзможни материали и един въодушевяващ copy-paste, който да докара до едно по-сериозно обучение.
12 студентски празника. Само осми декември? Един ден в годината е извънредно непълен. Нека всяко осмо число от месеца се трансформира в студентски празник, гарантиран с почивен ден и всенародни празненства, проведени от университетите.
Безкраен Еразъм. Трябва да можеш да вървиш на " Еразъм " безграничен брой пъти, с цел да си сигурен, че не си пропуснал нищо от европейския продан. Тръгваш на " Еразъм " в първи курс и - след години на изтощително европейско купонясване - се връщаш в четвърти. А след това заминаваш на магистратура отново там.
Вътрешен " Тиндър ". Как е зародил Facebook? Като система да се правят оценка мацките в университетите в Съединени американски щати. Е, извънредно време е разработчиците на приложения да създадат нещо сходно в България. Университетите биха могли да вкарат вътрешна система, в която да дадат онлайн благоприятни условия на така и така оцъклените непрестанно в телефона студенти да откриват половинката си.
Автор: Райко Байчев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР