Та да попитам и аз - кога ще съдим тези,

...
Та да попитам и аз - кога ще съдим тези,
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Кога ще съдим тези, които лъгаха народа, че вирусът е безопасен, че даже и го няма

Та да попитам и аз - по кое време ще съдим тези, които с блажни теорийки лъгаха народа, че вируса е безвреден, че дори и го няма.

Това разяснява математикът проф. Николай Витанов във фейсбук.

Ето какво разяснява той:

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 20 декември 2021 година

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни.

Информацията е учредена само че изчисленията, които излизат от компютрите. Знаете, че съм прям с вас. Пиша ви и положителното и неприятното. За де сте осведомени и да можете да се предпазвате от заплахите, свързани с пандемията.

На злобарите, откакто станаха на суджук в клопката на Тамерлан, няма какво да им обръщам внимание. Да четат, да реват, да вият и да се тръшкат - това си е тяхно право.

Както постоянно - първо мненията, след това - радостната част.

Сега по точките - разбор на обстановката.

0. Омикронът го няма, само че това и чакахме - аз и вие. Никулден мина от дълго време - през днешния ден е 20.12. Знаете прогнозата ми - този вид на вируса няма да може да стане доминантен у нас до Нова година. Проблемите с него ще са следващата година. Прогнозата се извършва. Приготвяйте се умерено за прозниците. Спазвайте обикновените ограничения, с цел да не си ги прецакате празниците, като пипнете вируса баш по Коледа.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.02 - близо е до 1.

Прогнозата я знаете - БАВНО разтоварване на здравната система. Странно е, че е над 1 цифрата. Би трябвало да е под 1. Тук РЗИ-тата би следвало да си попрегледат данните за дейните случаи.

2. Смъртността

Да нагледаме клопката на Тамерлан.

Починали октомври - декември при вълната предходната година по това време - 6751

умряли 1-ви октомври 2021 - 20 968

умряли до днешна дата - 30 082

умряли от 1-ви октомври насам за тази вълна - 9114

Починали по отношение на умрелите от съответната вълна предходната година по това време - 135,0% (от декември има още доста време).

Значи, дотук при тази върна са умряли 35 % повече хора в сравнение с при съответната вълна предходната година. Причина - незадоволително обхватна имунизация. Вече обясних по какъв начин незадоволително обхватната имунизация води до висока смъртност. Ако има неясности, ще обясня отново. Ако има писък и плач - ще натъртя на обяснението.

Прогнозата за броя смъртни случаи в края на годината - чакам да прехвърлим 30 000. Кой ли не се изреди да реве и вие против тази прогноза. Днес броя е 30 082.

Прогнозата е вярна. Хейтърите вият на умряло. Месеци плач против Витанов. Месеци писък - трупове броял, противен бил, нищо не познавал, плашел хората, да го съдим, да го бием, да го убием. Нали по този начин беше. А Витанов ви вкара в клопката на Тамерлан и станахте на суджук. И стигнахте до: ъ-ъ-ъ-ъ, мъ туй и ний можехме да го кажем. Защо не го казахте август месец, когато го споделих аз. Я разровете да видите, от кой момент приказвам за 30 000 умряли в края на годината. И така, драги ми другари, чакаме злобарите, събрани във вокално-инструменталната група " Суджуците на Тамерлан " да ни поздравят с частите

" Рев над водата " и " Вой към Луната " по случай реализацията на прогнозата на Витанов за надхвърляне на 30 000 умряли в края на годината. Та да попитам и аз - по кое време ще съдим тези, които с блажни теорийки лъгаха народа, че вируса е безвреден, че дори и го няма. Кога? 30 000 починаха, това е национална злополука. 30 000 индивида си отпътуваха поради тъпите блажни теорийки в които вярвате и разпространявате. И не ви е отговорен Витанов, че ви споделя истината в очите. 3 цялостни дивизии хора си отпътуваха поради коплексарщината и маниакалната жадност за популярност на вашите гурута. И още ще си заминат. Това е ситуацията. Все едно война сме изгубили - и за какво? За да блеснат едни хора.

За имунизацията - в случай че щете, не ви карам принудително. АМА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПРЕПОРЪЧВАМ ДА съдебна експертиза ВАКСИНИРАТЕ.

Взимате си решенията сами, носите си следствията сами за вас си. Лошото е, че около вас може да пострада и някой различен.

3. Картата на риска според проекта на министерството на опазването на здравето.

Тук нещата вървят на добре. Области на равнище 4 няма. Даже се чака да се появи и зелено за празниците. Жълтата област в Източна България пораства. Това е добре. Развитието е дпоред прогнозата за спокойни празници.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развиването тук потвържава изводите от предната карта.

Една от областите се чака да е вън от алената зона. Това е добре.

София-град се чака да е вън от доста тъмночервената

зона. Държи фронта и това е добре за цялостната конюнктура в страната. Очакванията са, броят болни на 100 000 души постепенно да понижава.

ДИФУЗНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ УГАСНА. НАРОДЪТ ЩЕ ЯДЕ И ЩЕ ПИЕ Пожарна охрана ПРАЗНИЦИТЕ НАПУК НА ОМИКРОНА.

Знаете, че това е прогнозата на Витанов. Вокално инструменталната група " Суджуците на Тамерлан " да приготвя празничната стратегия. Хайде, бе, Витанов сподели - народът ще яде и ще пие по празниците. Вие що още не сте го споделили. Пък след това ще ревете: " Ъ-ъ-ъ-ъ, мъ туй и ний можехме да го кажем ".

5. Картата на риска според нашата методология.

Виолетовото постепенно понижава. В Западна България също. И Благоевград излезе от виолетовата зона. Това е доста добре. Очаква се тази наклонност да продължи и през новата седмица. Трябва да държим по този начин и да внимаваме - въпреки всичко виолетовото още е доста. Благоприятния сюжет си прави работата, само че има потребност от нашата поддръжка, с цел да продължи да си я прави и да понижава обсега на виолетовата зона.

6. Омикрон разновидността на вируса - НЯМА Гражданско отделение НИ ПРИ НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР Пожарна охрана ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ, НИ ПРИ ВИТАНОВ - системата за ранно предизвестие на Витанов към момента не го засича, а тя, както към този момент се убедихме, не е неприятна. Това е добре, само че да не се самозабравяме. Ще пристигна, няма да ни се размине. Но каквито преблеми ще имаме с него - ще са следващата година. Това е прогнозата, направена е от дълго време, още когато другите ви плашеха със страшния Омикрон. И се извършва.

Като пристигна, ще изчакам няколко дни, с цел да си направя статистиката и ще ви кажа какво излиза от моделите за обстановката у нас. Ето, дал съм полето на прогнозите на диванните юнаци. Казал съм какво ще става в идващите два месеца. Хайде, бе, къде са ви прогнозите. Или както споделя Тамерлан - суджук прогноза не може да прави.

7. Тотален локдаун до края на годината - няма да има.

Забравихме за тоталния локдаун - нали по този начин. Е, това беше и прогнозата на Витанов. И тая се сбъдна.

8. Сега радостната част. Да отбележа - радостната част не е за пандемията, а за обстановката в страната. Жанрът може да го назовем по този начин - комичен натурализъм на Витанов. Защо го има това - също знаете - в случай че потегли да ви приказвам с високопарните математичски термини, ще избягате на втората минута, в случай че не заспите от оттегчение. Тъй, че няма за какво да се дуя с високопарни приказки. Следствие - има много да си приказваме за Мърфи, Питър, Паркинсън и другите.

Та радостната част. Днес е много радостно. Ще обсъдим един закон

инспириран от термодинамиката

ПОД НАТИСК ВСИЧКО съдебна експертиза ВЛОШАВА

Практически приложения на закона

а. Витанов и злобарите - постоянно с това почваме. Колкото по ги натиска Витанов, толкоз по-лошо реват и вият. Ами да не ги натискам тогава. Да, де, само че ми вървят прелестна работа. Нека да реват и вият, че да не се възгордявам. Даже съм им признателен за това.

б. Правителството. Слушаме (все още) бодри изказвания - веднага като го натиснем това и ще се оправи. Цените на тока ли - лесна работа - ще ги натиснем и ще се оправят. Администрацията - елементарно, бе - наттискаме я и се оправя. Тъй. Но законът на термодинамиката споделя, че като увеличим налягането, нещата ще се влошат. И законите на диалектиката това споделят. Какво да вършим. Е по какъв начин какво - първия плик към този момент го отворихме, време е да отворим втория плик. Какво ли пишеше там. Да припомня на една група хора, каква е прогнозата за групата от хора, която ще бъде подложена на напън, откакто написаното в първия плик престане да прави работа.

Добре, стига толкава за през днешния ден.

9. И така, прогнозата е удобна. Омикрон още го няма, празниците идат. Благоприятният сюжет е резистентен. Яжте и пийте на воля, забравете за проблемите, починете си.

Доли и да се записва съществуване на Омикрон в България,

до края на годината от това нищо няма да последва. Вършете си работата, живейте си живота, само че се пазете. Спазвайте три шарана отдалеченост, стойте надалеч от места на всеобщи събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, обикновени неща.

Който желае, може и да се имунизира. Може и да не е наложително, само че е целесъобразно.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР