Т ри десетилетия след като смразяващото превъплъщение в образа на

...
Т ри десетилетия след като смразяващото превъплъщение в образа на
Коментари Харесай

Коя беше най-голямата изненада на Оскарите

Т ри десетилетия откакто смразяващото преобразяване в облика на Ханибал Лектър му донесе първи "Оскар " за най-хубав артист, Антъни Хопкинс завоюва оценката за повторно с превъплъщението си в облика на мъж, който се бори с деменция в драмата "Бащата ", оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Въпреки че е заслужена, успеха на Хопкинс в категорията за основна мъжка роля беше много изненадваща.

Масово се смяташе, че американската киноакадемия ще предприеме извънредно необичаен ход и ще присъди посмъртно наградата на Чадуик Боузман за осъществяването му в "Ма Рейни: Майката на блуса ". Филмът е последният, в който Боузман се снима, преди през август предходната година да изгуби водената си скрито борба с рака на 43-годишна възраст.

It's official!
— The Academy (@TheAcademy)
На 83 години Хопкинс стана най-възрастният артист, отличен с "Оскар ".

Досега върхът принадлежеше на Кристофър Плъмър, който умря през февруари тази година на 91-годишна възраст. Плъмър беше на 82 години, когато през 2010 година завоюва наградата за най-хубав артист в поддържаща роля за осъществяването си в "Новаци ". Кристофър Плъмър към момента държи върха за най-възрастния номиниран артист. Той беше на 88 години, когато получи номинация за ролята си във "Всичките пари на света ".

В кариерата си, траяла шест десетилетия, Антъни Хопкинс има още четири номинации за "Оскар " - за функциите си в "Двамата папи ", "Никсън ", "Амистад " и "Остатъкът от деня ".

В изявление за Асошиейтед прес през 2016 година Хопкинс сподели, че актьорската кариера не е влизала в проектите му. "Исках да стана музикант, само че бях отвеян по простъпка в този бизнес. Все още се случва да поглеждам през рамо, струвайки ми се, че някой ми споделя: "Сори, Тони, сбъркал си бизнеса ", показа той.

Антъни Хопкинс стартира кариерата си в театъра, само че решавайки, че не му "пасва ", се ориентира към киното .

Пробивът му на огромния екран идва с ролята на Ричард Лъвското сърце в "Лъвът през зимата " (1968). От 2000-ната година Хопкинс има американско поданство. През 1993 година е почетен с рицарско звание от кралица Елизабет Втора.

Освен Антъни Хопкинс за "Бащата " и Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса ", в категорията за най-хубав артист бяха номинирани Риз Ахмед за "Без звуци в живота ", Гари Олдман за "Манк ", Стивън Юн за "Минари ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР