Т.нар. троен мутант (с три мутации в S-протеина) - индийският

...
Т.нар. троен мутант (с три мутации в S-протеина) - индийският
Коментари Харесай

СЗО сочи официално тройния мутирал индийски вариант на коронавируса като заплаха

Т.нар. троен мутант (с три разновидности в S-протеина) - индийският вид на ковид SARS-CoV-2, чието публично име е B.1.617, е публично систематизиран от Световната здравна организация (СЗО) като " вид на безпокойствие " (VOC). Причината - към този момент има предварителни данни, съгласно които той е по-заразен и по-резистентен към имунизациите против ковид. Все още обаче имунизациите са ефикасни против него, разясни техническият шеф на СЗО по въпросите за COVID-19 Мария Ван Керхов, представена от CNN.
" Класифицираме това като вид на безпокойствие на световно равнище. Въпреки че има по-висока инфекциозност, демонстрирана от някои предварителни изследвания, ние се нуждаем от доста повече информация за този вид на вируса, тъй че се нуждаем от повече секвениране, целеустремено секвениране, което би трябвало да се направи ", уточни Ван Керхов.
 СЗО: Индия неглижира ковид и може да създаде проблем за целия свят СЗО: Индия неглижира ковид и може да създаде проблем за целия свят
Разпространяващият се в Индия вид на COVID-19 (т.нар. двоен мутант B.1.617) е по-заразен и евентуално е в положение да преодолее няко...
Според СЗО, вид на ковид може да бъде обозначен като " вид на безпокойствие " (of concern), в случай че е потвърдено, че е по-заразен, по-смъртоносен или по-устойчив на актуалните ваксини и лекувания.
B.1.617 има три подлинии, сподели Ван Керхов, които ще бъдат разказани в отчета за обстановката на СЗО. Освен този вид, други разновидности на безпокойствие са английският (B.1.1.7), южноафриканският (B.1.351) и бразилският (P.1).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР