Т.нар. празничен бизнес в Кипър – услугите за сватби и

...
Т.нар. празничен бизнес в Кипър – услугите за сватби и
Коментари Харесай

Сватбеният бизнес в Кипър глобен с над 21 000 евро за работа на черно

Т.нар. празничен бизнес в Кипър – услугите за сватби и кръщенета, би трябвало да заплати санкции от над 21 000 евро за „ работа на черно “. Целенасочените инспекции в бранша са част от напъните за битка с недекларирания труд, оповестиха от общественото министерство.

Проверките са осъществени през юни и са обхванали уредници на сватби и кръщенета, фотографи и цветари за тези събития, прецизираха от Инспекцията по труда.

Най-много нарушавания на трудовото законодателство са открити в организациите, предлагащи услуги за провеждането на празниците. В тестваните 47 компании са открити 14 работещи, които са били без трудов контракт и обществени осигуровки.

Само един брачен фотограф е работил „ на черно “ от инспектираните 40 фотографски ателиета.

Магазините за цветя и флористите за сватби и кръщенета са най-изрядни в използването на законовите условия за регистрация за работа. Нито едно нарушаване не е открито в тестваните 52 обекта.

Според кипърския закон на компании, наели чиновник, без да го записват във фонда за обществено обезпечаване, се постанова санкция в размер на 500 евро, умножена по 7 месеца, в случай че работодателят не потвърди, че интервалът на нарушаването е бил по-кратък, а при по-дълъг интервал се регистрират действителните месеци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР