Т.нар. модел Борисов очевидно ще се изследва години наред. Още

...
Т.нар. модел Борисов очевидно ще се изследва години наред. Още
Коментари Харесай

Манипулации и лъжи: как моделът Борисов подменяше реалността

Т.нар. модел " Борисов " явно ще се изследва години наред. Още повече, че се чака появяването на десетки свидетелства и тонове документи. Някои негови присъщи белези обаче могат да бъдат обрисувани занапред. Сред тях е вербалната операция: умеенето да подменяш действителността с неин подправен двойник, построен от думи. Години наред Борисов, ГЕРБ и други участници в " модела " сполучливо се справяха с тази замяна. Проблемите им започнаха сега, в който престанаха да убеждават публичното мнение в истинността на тяхната версия на действителността.

Примерите

Дълго време Борисов поддържаше в обществото убеждението, че е " най-зеленият министър председател в Европа ", въпреки тъкмо неговите държавни управления към този момент да се бяха разкрили като поредни унищожители на естествената среда. Периодично се срещаше с водачи на зелени митинги и им споделяше каквото желаеха да чуят (после правеше, несъмнено, каквото си иска). Години наред беше изцяло невероятно по време на зелен митинг човек да скандира против Борисов. " Шът ", ми споделяха, " не сме срещу него... ".

Горе-долу по това време Сотир Цацаров, тогава основен прокурор, отхвърляше Емилиян Гебрев да е бил токсичен, камо ли пък от съветските секрети служби. Ял е неумита рукола и се е натровил, гласеше версията на основния обвинител. Така отравянето бе заметено под килима, до момента в който Цацаров не се оказа под подобен интернационален напън, че стартира следствие. И го спря.

Около плана " Руски поток " способността на Борисов да подменя действителността с нейна различна версия стартира да отслабва. За да прикрие очевидния факт, че с български пари се строи съветска тръба, Борисов наричаше плана ту " Български поток ", ту " Балкански поток ". Никой не съумя да запомни тези подправени етикети, а от Съединени американски щати непосредствено споделиха, че няма късмет във Вашингтон да повярват на тази версия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР