T-Mobile приключи сделката със Sprint на стойност 26 млрд. долараМайк

...
T-Mobile приключи сделката със Sprint на стойност 26 млрд. долараМайк
Коментари Харесай

Три големи телеком оператора останаха в САЩ

T-Mobile завърши договорката със Sprint на стойност 26 милиарда $

Майк Сиверт ще управлява новата компания T-Mobile след сливането със Sprint
(снимка: T-Mobile)

Приключи сливането на T-Mobile и Sprint, утвърдено от антимонополния регулатор на Съединени американски щати предишния юли. В резултат на договорката, оценена на 26 милиарда $, Sprint ще изчезне от пазара, а новият оператор ще продължи да работи под името T-Mobile.

След тази договорка на пазара в Съединени американски щати останаха три съществени телеком оператора: AT&T, Verizon и T-Mobile. Същевременно бе оповестена предварителна рокада в управлението на новата компания. Главният изпълнителен шеф на T-Mobile Джон Легаре подаде оставка, което трябваше да се случи едвам в края на април, а неговият пост ще заеме президентът Майк Сиверт.

Ръководството на компанията твърди, че сливането ще форсира въвеждането на 5G в Съединени американски щати. T-Mobile дава обещание през идващите шест години да усили 15 пъти скоростта на транспорт на данни и 14 пъти потенциала на мрежата, а 5G покритието да обхване 99% от популацията на Съединени американски щати (90% със междинна скорост от най-малко 50 Mbps).
още по тематиката
По време на преходния интервал клиентите на Sprint ще могат да употребяват съществуващите си тарифни проекти и няма да усетят смяна. След привършване на техническата част от сливането, T-Mobile дава обещание да остави проектите „ същите или даже по-добри ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР