T-Mobile надмина Sprint по пазарна капитализация и в момента двете

...
T-Mobile надмина Sprint по пазарна капитализация и в момента двете
Коментари Харесай

T-Mobile и Sprint преговарят за сливане

T-Mobile надмина Sprint по пазарна капитализация и сега двете компании се правят оценка на надлежно 51 и 34 милиарда $.

Още по тематиката
AT&T разочарова вложителите с по-слаби резултати

Американският телеком регистрира рекордни загуби на клиенти, само че остава с високи упоритости в 5G мрежата и обединяването с Time Warner
26 апр 2017
T-Mobile ще търси благоприятни условия за обединение с друга компания

Телекомът разгласи добър напредък на новите си клиенти
25 апр 2017

Двете компании към този момент направиха един опит за договорка през 2014 година, който беше бързо осуетен от регулаторите. Два от най-големите телекоми в Съединени американски щати T-Mobile и Sprint са почнали договаряния за обединение, написа Reuters. Евентуалната договорка би била напълно в акции, откакто японската SoftBank е предложила да се откаже от огромна част от каузи си в Sprint, посредством който управлява компанията. Агенцията се базира на собствен източник, непосредствен до двете компании. Новината не е непредвидена, като за вероятно обединение сред T-Mobile и различен телеком стана дума още през предходната година. Тогава обаче компанията поради договорка за радиочестоти беше задължена да не реализира придобивания в идната година. Това обвързване изтече напролет.

Оттогава има все по-засилващи се клюки за обединение сред T-Mobile и Sprint. И двете компании, въпреки да работят на американския пазар, са задгранична благосъстоятелност. T-Mobile се държи от немската Deutsche Telekom, а Sprint е благосъстоятелност на японския софтуерен колос SoftBank. Според информация на Reuters по-рано през годината SoftBank е била съгласна да се откаже от контрола си над Sprint, с цел да се реализира сливането с T-Mobile. Японската компания ще резервира миноритарен дял от комбинираната компания, която ще има по-високи шансове да се конкурира сполучливо с водачите в бранша AT&T и Verizon.

Кой ще ръководи компанията

Компаниите са стигнали до съглашение, че в случай че има договорка, новата компания ще бъде ръководена от настоящия изпълнителен шеф на T-Mobile Джон Легере. Дори да се стигне до съглашение сред двете компании обаче, договорката би минала мъчно през регулаторните органи. T-Mobile е третият по величина телеком в страната, до момента в който Sprint е четвърти. При вероятно обединение двете компании още веднъж няма да имат повече клиенти от водачите в телекомния бранш на Съединени американски щати - AT&T и Verizon. Секторът и сега е извънредно консолидиран и в допълнение обединение би означавало още по-ниски шансове нов състезател да влезе на пазара.

Двете компании към този момент направиха един опит за обединение през 2014 година, който обаче беше бързо осуетен от регулаторните органи. Тогава обаче функциите бяха разменени и Sprint беше по-голямата компания, която щеше да управлява общата компания. Оттогава T-Mobile надмина Sprint по пазарна капитализация и сега двете компании се правят оценка на надлежно 51 и 34 милиарда $.

Очакванията на вложителите

Инвеститорите от дълго време чакат договорка сред Sprint и T-Mobile, като съгласно тях това би се отразило добре и на двете компании. Тя би довела до понижаване на разноските и до по-голяма опция общата компания да влезе в директна конкуренция с водачите в бранша. T-Mobile е в интервал на напредък и съумява да дърпа клиенти от AT&T и Verizon, като предлага услуги на по-ниски цени и по-добро качество на мрежата.

Sprint от своя страна търсеше друго обединение по-рано през годината – с кабелната компания Charter Communications. Сега обаче проектите за сходна договорка са изоставени, с цел да може компанията да се концентрира върху възможното обединение с T-Mobile, оповестява източникът на Reuters.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР