т Асоциация "Българска книга" настояват вместо цветя, децата да носят

...
т Асоциация "Българска книга" настояват вместо цветя, децата да носят
Коментари Харесай

С книга вместо с букет на първия учебен ден

т Асоциация "Българска книга " упорстват вместо цветя, децата да носят книга на първия образователен ден. Призивът към учениците и техните родители е да създадат подарък за учебната библиотека, осведоми.

Ако има някой, който добре знае какво обичат да четат децата, то това е Владимир Щипски. От години на него е поверена библиотеката на столичното 139 ОУ „ Захарий Круша “. Стелажите в учебните коридори също чакат дребните читатели. Едно от огромните провокации обаче е обогатяването на книжния фонд.

Училищната библиотека има потребност от възобновяване и нови попълнения. В момента тя разполага с 1600 книги, половината от които са по-стари.

Най-старите заглавия са от 1967 година, а това се оказва проблем. „ Старото издание не притегля. Едно дете, което е обхванато от цифровия свят, желае да види нещо ново”, сподели библиотекарят Владимир Щипски.

Кампанията е подкрепена от просветното министерство, а апелът ще стигне до всички учебни заведения в страната. Инициативата ще продължи и след 15 септември, а учениците ще могат да подаряват книги и откакто удари първият учебен звънец.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР