СЗБ и БАЗ: Министърът на здравеопазването води лична война със

...
СЗБ и БАЗ: Министърът на здравеопазването води лична война със
Коментари Харесай

От Сдружението на заведенията поискаха оставката на Костадин Ангелов

СЗБ и БАЗ: Министърът на опазването на здравето води персонална война със заведенията, а не с Covid-19

От Сдружението на заведенията упорстват министърът на опазването на здравето да подаде оставка и да се извини поради нанесените вреди. Според тях той води персонална война със заведенията, а не с Covid-19.

Те питат за какво се разхлабват ограничения, в случай че новият вариант към този момент е в България и къде е растежът на болни, който се е очаквал след коледните и новогодишните празници. Също по този начин с какво един ресторант отвън хотел е по-опасен от ресторант вътре в хотела.

Според притежателите на заведения не е заслужено да бъдат облекчавани ограничения в избрани браншове, а в други - не.

Ето и текста на писмото, изпратено до медиите.

Г-н Ангелов,

След като по-рано през днешния ден стана ясно, че от началото на февруари всички фитнес зали, молове и зали за танци ще могат още веднъж да упражняват правото си на труд, а учениците, за които се твърди, че съставляват най-голяма заплаха за разпространяването на вируса, още веднъж се завръщат на присъствена форма на образование, ние от СЗБ и БАЗ имаме няколко въпроса към вас:

1. Защо, в случай че сте уплашени от новия вариант на вируса и очаквате растеж на заболелите, разхлабвате ограничения? Не би трябвало ли да ги затегнете? За всички!!!

2. Защо не се случи предстоящият растеж на болни след коледните и новогодишни празници?

3. Защо един ресторант отвън хотел е по-опасен от ресторант вътре в него?

4. Какви са доказателствата, че заведенията са по-опасни, спрямо всички останали браншове, които в никакъв случай не са спирали работа?

5. Защо браншове, които бяха затворени едновременно с заведенията за хранене, в този момент се отварят, а заведенията остават затворени? Това автоматизирано значи единствено две неща - или Вие сте позволил неточност по-рано, като не сте ги затворили стъпаловидно и сте нанесли големи финансови вреди, или потвърждавате нашата позиция, че действате прочувствено и аморално!!!

6. Кое Ви дава право да взимате решения, касаещи над 400 000 души, заети директно и индиректно в нашия отрасъл, да обричате на банкрут бизнеси, градени с години, и да карате хиляди фамилии и техните деца да гладуват и мизерстват?!

7. Ако случаите на Ковид-19 се усилят, откакто разхлабвате ограничения, ще признаете ли, че сте сбъркали и хора са изгубили живота си, поради това Ваше деяние? И ще пандизите ли ВСИЧКО тогава?

Ако не получим съответни и приемливи отговори, подкрепени с обстоятелства, то това ще значи, че Вие не следвате разпоредбите и клетвата, която сте положили като политик, министър, доктор и, не на последно място - на човек пред самия себе си. Властта, с която сега сте облечен, видно Ви е главозамаяла и Вие превърнахте създалата се конфликтна обстановка сред Вас и нашия отрасъл в спор на личностна основа. Ние не знаем, а и не ни интересуват Вашите комплекси, от които явно се ръководите, демонстрирате и цялото общество вижда, само че те въздействат директно върху нашия бизнес! Недопустимо за един министър е да издава заповеди, които опонират на Конституцията на Република България.

Изхождайки от горното и защото ние знаем, че правилни отговори на заложените въпроси няма, нито ги чакаме от Вас под каквато и да е форма, смъкваме доверието си към Вас като министър на опазването на здравето! Сваляме доверието си към Вас като човек! Сваляме доверието си към Вас и като доктор, тъй като сме уверени, че нито един от нас не желае да попада във Вашите ръце и кабинет. Настояваме за Вашата незабавна оставка и опрощение за нанесените невъобразими вреди!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР