Сюзанна Арутюнян-Василевска поема временно ръководството на . Тя ще бъде

...
Сюзанна Арутюнян-Василевска поема временно ръководството на . Тя ще бъде
Коментари Харесай

Сюзанна Арутюнян-Василевска поема Пловдивския театър

Сюзанна Арутюнян-Василевска поема краткотрайно управлението на. Тя ще бъде и.д. шеф, защото Кръстю Кръстев стана министър на културата. Драматургът Александър Секулов и режисьорът Стайко Мурджев ще вземат решенията за репертоарната политика на театъра. 
Прочетете още
Арутюнян е ученик на НУМТИ " Добрин Петков " и АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев ". Завършва " Педагогика на образованието по музика ", а след това и магистратура " Арт мениджмънт ". През 2012 година получава научна степен " лекар " по " Маркетинг на музикално-сценичните изкуства ". През 2018 година придобива академична служба " доцент " по компетентност " Артмениджмънт и маркетинг в изкуството " още веднъж в АМТИИ. Работи като управител в Драматичния спектакъл от 2006 година От 2022 година заема длъжността заместник-директор. Преподавател е в АМТИИ, а от 10 години е персонален управител на Камен Донев.

Въпреки административните промени, екипът продължава интензивно да работи по плановете за новия сезон.

В момента вървят подготовките на спектакъла " Лебеда " от Елизабет Иглоф. Преводач и режисьор е Петър Батаклиев, а
съветник драматург Катерина Георгиева. Сценографията е на Петър Начев, съветник на костюмите - Анета Зомбори. Автор на музиката е Явор Карагитлиев. Хореограф е Калоян Иванов.. Участват Патриция Пъндева, Тодор Дърлянов и Спартак Пантелеев. Режисьорът Петър Батаклиев приключва " Актьорско майсторство " във ВИТИЗ „ Кръстьо Сарафов “ в класа на Николай Люцканов. Играе в Разградския, Шуменския и Пловдивския спектакъл. През 1989 година емигрира в Канада, където работи интензивно като артист и режисьор. Носител е на най-високата премия на канадската рецензия " Revelation " за спектакъла " В очакване на Годо ". Преподавател е в Театралната академия в Монреал.

Премиерата на " Лебеда " ще е на 11 септември в границите на фестивала " Сцена на кръстопът ".

От на следващия ден в театъра стартират подготовки проф. Маргарита Младенова и нейните студенти от НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ". Младите хора ще имат шанса да приготвят и изиграят дипломния си театър в първия професионален спектакъл в България - Пловдивския.

Това ще се случи за откриването на фестивала " Сцена на кръстопът " на 10 септември от 19 ч.

Проф. Младенова и екипът ѝ са избрали пиесата " Месец на село " от Иван Тургенев. Сценографията и костюмите са дело на Ивайло Николов, чиято работа познаваме от един от емблематичните спектакли на пловдивската натрупа - " Възвишение ", и от " Невидимият Тонино " на Пловдивския куклен спектакъл.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР