Сюжетът е абсурден, сюрреалистичен. След като направихме пълна справка с

...
Сюжетът е абсурден, сюрреалистичен. След като направихме пълна справка с
Коментари Харесай

Манолова: Проявената несправедливост черни името на "Топлофикация"

„ Сюжетът е неуместен, халюцинационен. След като направихме цялостна информация с моите специалисти, се натъкнахме на неуместната обстановка, че той е лицето Стефан, което е наказано от два състава – на Софийски градски съд и от Софийски областен съд. А в Агенцията по вписванията парцелът се води на Стефан от Смолян. В едно от възраженията съществува името на Стефан от ж.к. " Люлин ", само че крайният акт е на името на Стефан от Смолян ”. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” омбудсманът Мая Манолова , съобщи Нова телевизия.

Изказването й е във връзка историята на Стефан Иванов. Мъжът е от Смолян, само че е наказан да заплаща за парно в София, където в никакъв случай не е живял. Пенсионерът би трябвало да изплати 1300 лв. на „ Топлофикация ”-София и също така е заставен да потвърждава самоличността си в съда.

„ Пенсията ми е запорирана, защото размерът й е невисок. Не мога да я тегля от банкомат. Аз съм работил в София от 2003 до 2011 година и е живял против Спешната помощ на бул. „ Сливница ” и до Националната следствена работа. Вчера, откакто репортажът бе излъчен по NOVA, ми се обади частният правосъден реализатор, който ми сподели, че „ Топлофикация София ” е отдръпнала жалбата си против мен ”, похвали се Стефан Иванов.

От сдружението оправдават дейностите си с данни в публични документи.

„ В справката в Агенцията по вписванията, съществува ЕГН-то на Стефан от Смолян. При завеждането на каузи, ние се базираме точно на тези данни ”, разяснява Елизабет Павлова, представител на „ Топлофикация ” – София.

Омбудсманът обаче застана на страната на потребителите.

„ Имиджът на сдружението страда извънредно доста от тази неправда. Много по-добре е да поеме риска да заплати тези 1000 лв., в сравнение с „ Топлофикация ”-София да продължи да се излага пред жителите на България ”, добави Манолова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР