Сьомгата е красива розова мазна риба, която е невероятно гъвкава.

...
Сьомгата е красива розова мазна риба, която е невероятно гъвкава.
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които допускаме при приготвянето на сьомга

Сьомгата е красива розова мазна риба, която е необикновено гъвкава. Вкусът е необикновен, когато се пече на скара. Сьомгата също е супер здравословна храна, защото е с високо наличие на омега-3 мастни киселини, с цел да усили ситостта, да понижи възпалението и да поддържа сърцето и мозъка ви здрави.

Внимавайте за тези постоянно срещани неточности, които може да извършите, когато приготвяте вкусно ядене със сьомга за вашето семейство.

Отстраняане на кожата

Има основателни аргументи сьомгата да се продава с кожа - тя оказва помощ даже при готвене, предотвратява разпадането на рибата и прибавя доста мирис.

Готвене на филета с кожата нагоре

Филетата от сьомга се подготвят най-добре, като се стартира с кожата надолу. Това предотвратява прекомерното покафеняване на месото, което може да го направи изсъхнало и много непривлекателно за гледане в чинията. При пържене или печене на скара, гответе филетата от сьомга с кожата надолу за 5-7 минути, обърнете и гответе още 2-3 минути.

Преварявате я

Оставянето на сьомгтаа на огъня прекомерно дълго ще я направи преварена и няма да е доста апетитна. Прекомерното готвене ще направи рибата суха, с прекомерно рибен усет и с противен сок, който изтича.

Купувате неверната сьомга

Грешната сьомга може да докара до миризлива кухня и неприятен усет, по тази причина се уверете, че избирате най-високо качество. Най -добрият ви вид е да изберете органична, отговорно отгледана риба - която може да бъде прясна или замразена, филе или пържола или от корема на рибата.

Ако употребявате замразена сьомга, поради улеснение или наличност, не я размразявайте. Изплакнете замразеното филе под студена вода, отстранете всички ледени кристали, подсушете го и гответе както нормално. Друг вид е да го приготвите панирано, защото панирането му оказва помощ да резервира повече влага.

Не премахвате костите

Замразените филета от сьомга, продавани на рибния пазар, постоянно се обезкостяват, само че от време на време не са. Винаги е добра концепция да ревизирате това преди готвене. А що се отнася до пържолата от сьомга, постоянно ще би трябвало да я обезкостите вкъщи. Тънките кости се намират в страничните линии на филетата от сьомга. Отстранете ги с пинсета или с върха на изострен нож.

Избирате неверен тиган

Рибената кожа е лепкава, само че решителен детайл за аромата. Така че, значимо е да изберете тиган, който ще разреши на кожата да се трансферира в чинията ви, вместо да залепне на  тигана –незалепващото покритие ще ви служи най-добре тук. То ще улесни готвенето, обръщането и поддържането на текстурата на рибата.

Остатъци от микровълновата печка

Затопляли ли сте в миналото сьомга  в микровълнова печка? Ако е по този начин, тогава знаете за какво би трябвало да избягвате това. Вместо това се насладете на остатъците от сьомга студени върху салата или сандвичи. Тя към момента ще има страховит усет, защото сьомгата може да бъде еднообразно вкусна, когато е охладена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР