Swiss Indoors Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Пабло Кареньо Буста 6-3,

...
Swiss Indoors Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Пабло Кареньо Буста 6-3,
Коментари Харесай

Алкарас спечели испанската битка с Кареньо Буста в Базел


Swiss Indoors Open, четвъртфинал

Карлос Алкарас – Пабло Кареньо Буста 6-3, 6-4

Карлос Алкарас записа нова победа на шампионата в Базел откакто надви над своя съотечественик Пабло Кареньо Буста в най-очаквания мач от днешната стратегия. Шампионът на US Open пропиля задатък от пробив във втория сет, само че съумя да си върне контрола върху играта и доближи до деветия си полуфинал от началото на сезона.

Там негово понент ще бъде третият подложен Феликс Оже-Алиасим, който по-рано през днешния ден победи Александър Бублик.

Единственият ас в мача бе дело на Алкарас, който също така имаше превес и във връзка с уинърите (18-13). Лидерът в ранглистата завоюва 77% от точките си на първи сервис (33/43) и оползотвори три от 12-те си шанса за пробив (25%), до момента в който Кареньо Буста осъществя единствено един от своите пет брейкпойнта (20%).

Алкарас показва нормалната за него динамична и нападателна игра и взе самодейността още през цялото време. Световният №1 съумя относително елементарно да откри пролуки в отбраната на своя съотечественик, като осъществя ранен пробив и натрупа удобен задатък от 4-1. Кареньо Буста можеше да върне интригата, откакто завоюва идващото си подаване и стигна до два шанса за пробив, само че Алкарас избегна заплахата и запази разликата от три гейма при 5-2.

Въпреки доста сложната за него обстановка Кареньо Буста бе решен да се бори до дъно и още веднъж редуцира пасива си, откакто отрази два следващи сетбола. Алкарас обаче не пропусна опцията да сервира за сета и приключи първата част с гейм на нула за 6-3.

Доминацията на младежа продължи и той проби при започване на втория сет, след което отрази брейкпойнт и усили задатъка си на 2-0. Двубоят изглеждаше решен, само че тъкмо тогава Кареньо Буста изигра най-силния си интервал в мача. Световният №15 увеличи доста качеството на първия си сервис, като в това време атаите му с бекхенд от главната линия започнаха да затрудняват съществено Алкарас. Това разреши на Кареньо Буста да реализира цялостен поврат, преди водачът в ранглистата да прекъсне серията му и да възвърне равенството при 3-3.

Кареньо Буста още веднъж излезе напред в резултата, откакто избави три брейкбола, само че Алкарас отговори с гейм на нула и още веднъж изравни. Това бе началото на мощна серия за международния №1, който записа нов пробив, а след това го затвърди за крайното 6-3, 6-4 след 1 час и 39 минути игра.

„ Винаги е мъчно да играеш против другар, какъвто за мен е Пабло. Откакто сме в Базел всеки ден обядваме или вечеряме дружно. Освен това постоянно упражняваме дружно, което е още една причина да ми е мъчно против него. Винаги го поддържам и желая да побеждава, само че, както знаете, на корта няма другарства. Трябва да си изцяло съсредоточен и стимулиран и тъкмо по този начин подходих през днешния ден “ – сподели Алкарас след мача.

Световният №1 разяснява и идния си конфликт с Феликс Оже-Алиасим. „ Ще бъде доста сложен мач, защото той играе в действителност мощно от няколко седмици насам. Ще дам всичко от себе си, защото в противоположен случай няма по какъв начин да се надяваш на триумф против състезател като Феликс “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР