Свят Психотерор и кошмар - така ли изглежда почивката? През

...
Свят Психотерор и кошмар - така ли изглежда почивката? През
Коментари Харесай

Психотерор и кошмар - така ли изглежда почивката?

Свят Психотерор и призрачен сън - по този начин ли наподобява почивката? През 60-те, 70-те и 80-те години на предишния век хиляди немски деца стават жертви на така наречен " възстановителни почивки ", които единствено им вредят. Днес пострадалите се борят за правдивост. 9 август 2020, 11:06  Психотерор и призрачен сън - по този начин ли наподобява почивката? Източник: iStock/Getty Images
етлеф Лихтрауер чака години наред да се върне още веднъж на това място - в идиличната вила "Бернвард " в бонския квартал Оберкасел, която в миналото е била детски санаториум. Лихтрауер в никакъв случай няма да не помни шестседмичния си престой там. Спомените, които го връхлитат, обаче са всичко друго, с изключение на идилични - възбраната да пие вода, насилието и уплахата. "Още щом пристигнахме, започнаха да ни подреждат ", споделя той. "Сядайте и мълчете! ", пишат от "Дойче веле ".

Защо 3-годишно дете беше бито и снимано от майка си?

Лихтрауер е пристигнал дружно със Зигрид Блушке, която също е била в санаториума. И тя си спомня за страха, който е изпитвала от служителките, спомня си за насилственото хранене, ударите с чехли. През 70-те години стотици деца се лекуват в "Берндвард " - най-вече такива, които имат проблем с храненето, затлъстяването или подмокрянето. В санаториума ги изпращат лекарите и обществените служби.

Съмнителната терапия

Вместо наслада и отмора, децата се натъкват на атмосфера, в която господстват страхът и унижението. Лихтрауер и Блушке описват, че след закуска им поставяли инжекции. Особено мъчително било, когато лекарят на комплекса персонално слагал спринцовките. "Виковете на децата се чуваха далеко. " Двамата и до през днешния ден не знаят какво им е било инжектирано.

Най-бруталните случаи на потъпкване на човешките права

Телевизионното предаване "Report Mainz " изследва досиетата от този детски санаториум, закрит през 1976-а година. Според тях децата са били приспивани и укротявани с психитропни субстанции и болкоуспокояващи. По инструкции на основния доктор личният състав е трябвало да се погрижи децата да "заспиват прави ". Бивш чиновник признава, че те постоянно са били несъответстващи и не са могли да пазят равновесие.

Фармакологът Герд Глейске разказва случаите в "Бернвард " като скандал. Терапията не е нито оправдана, нито утвърдена. "На децата може да са им били нанесени трайни вреди ", споделя той.

До 80-те години на предишния век в Германия има към 1000 сходни санаториума. В какъв брой от тях децата са били третирани с такива лекарства не е ясно. "Report Mainz " разполага с показанията на хора, които са били в други сходни заведения. И те са получавали горчиви отвари, таблетки и хапчета.

Майките, които "изглаждат " гърдите на дъщерите си

Кошмарите остават и до през днешния ден

Фармацевтката Силвия Вагнер изследва използването на медикаменти при деца от години и от известно време се занимава интензивно със обстановката в някогашните детски санаториуми. "Там децата са били упоявани с медикаменти ", споделя тя. "Особено когато са били неспокойни, тъжни или просто, с цел да ги приспят. "

През май обществените министри на федералните провинции взеха решение да проверяват метода на работа в детските санаториуми. В изявление за "Report Mainz " здравният министър на провинция Баден-Вюртемберг Манфред Луха настоя да бъде изяснена използването на медикаменти в тези домове.

За Лихтраутер и Блушке това е значимо решение, тъй като и двамата са преследвани от спомените си и до през днешния ден. Лихтраутер признава, че страда от посттравматично разстройство. "Събитията от този момент непрекъснато се връщат в кошмарите ми. "
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: психотерор призрачен сън отмора.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Коронавирусът взе три нови жертви в България Коронавирусът взе три нови жертви в България  Блокирани остават три кръстовища в центъра на София Блокирани остават три кръстовища в центъра на София  Какво ще се промени след месец на простести? Какво ще се промени след месец на простести?  Как да предпазим децата от COVID-19? Как да предпазим децата от COVID-19?  1 Българи бавят заплащането на заемите си  1 Все по-малко хора се пенсионират  1 Цените на хотелите падат --> Пaрите ни  Българи бавят заплащането на заемите си Българи бавят заплащането на заемите си  Все по-малко хора се пенсионират Все по-малко хора се пенсионират  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Биков: Биков: " Отровното трио " да отговори на този въпрос  Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени Столична дирекция на вътрешните работи: Барикадите ще бъдат отстранени  Турция: Задава се тежка рецесия Турция: Задава се тежка рецесия  31-ви ден на митинг: Какво се случва в София? 31-ви ден на митинг: Какво се случва в София? Виц на деня Между ирландци: - Чу ли? О’Хара починал пред кръчмата. - На влизане или на излизане? - На влизане. - Горкият! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си Най-честите неточности, които вършим, когато мием косата си И препоръки за по-добра грижа за косата  Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали Слънце, само че и дъжд през днешния ден, вижте къде ще вали И какво ще бъде времето при започване на новата седмица?  Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Как да управляваме добавките в браузъра Chrome Те са потребни, само че някои от тях може да употребяват доста запаси  Кога ще се венчае всяка една зодия? Кога ще се венчае всяка една зодия? Вижте:  Пожарът край Лесово е минал Тунджа Пожарът край Лесово е минал Тунджа Жителите на село Присадец са изведени  11 души починаха при пожар в жилищен блок в Чехия 11 души починаха при пожар в жилищен блок в Чехия Има догатки от локалните управляващи, че пожарът евентуално е провокиран съзнателно, а един човек е арестуван  Девет души са с COVID-19 в лагера в Бусманци Девет души са с COVID-19 в лагера в Бусманци Предстоят PCR проби на всички чужденци, настанени в последните 15 дни  Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени Бейрут: Протести, конфликти и над 100 ранени Премиерът на Ливан предложи предварителни парламентарни избори като единствен излаз от рецесията  Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София Силна стихия събори дървета и затрудни придвижването в София Получени са 15 сигнала в спешната дирекция към Следствен отдел към окръжна прокуратура  Природозащитници плажуваха на Природозащитници плажуваха на " Алепу " Те проведоха плажуване пред подпорната стена на градежа " Алепу "  <p>Пет станаха жертвите на COVID-19 в&nbsp;дома за възрастни хора&nbsp;в Русе</p> Пет станаха жертвите на COVID-19 в дома за възрастни хора " Възраждане " в Русе На 23 юли тази година в дома бе оповестено огнище на болестта  Най-дългите спортни мачове в историята Най-дългите спортни мачове в историята Победата на Новак Джокович над Рафаел Надал на Откритото състезание на Австралия лиши съвсем шест часа, само че това е много малко, спрямо някои други епични спортни срещи  Изследване разгласи лекарската специалност за най-опасна Изследване разгласи лекарската специалност за най-опасна Проучване в България: Всеки четвърти доктор страда от нараснало кръвно налягане  Намерих </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР