Свят Масирани удари от Израел към Газа заради палестински ракети

...
Свят Масирани удари от Израел към Газа заради палестински ракети
Коментари Харесай

Масирани удари от Израел към Газа заради палестински ракети

Свят " Масирани удари " от Израел към Газа поради палестински ракети Най-малко шестима палестинци, в това число бременна жена и малко момиченце бяха убити при новата ескалация на принуждение. От израелска страна има една жертва 5 май 2019, 17:33
зраелският министър председател Бенямин Нетаняху подреди на израелските въоръжени сили да не престават с "масираните удари " против цели на Хамас и Ислямски джихад в линията Газа в отговор на изстрелването на ракети оттова по израелска територия, предадоха международните организации.

"Инструктирах армията да продължи с масираните удари против терористични детайли в линията Газа и подредих да бъдат подсилени, откъм танкове, артилерия и войски, силите, ситуирани към линията Газа ", сподели министър председателят по време на съвещание на израелския министерски съвет.

Израелската войска разгласи, че е поразила 200 военни цели в Газа и че палестински бойци са изстреляли към 450 ракети и снаряда по Израел от през вчерашния ден, съобщи ДПА.

Най-малко шестима палестинци, в това число бременна жена и малко момиченце бяха убити при новата ескалация на принуждение. От израелска страна има една жертва.

Палестинските здравни управляващи споделиха, че има 70 ранени палестинци, а в Израел службите за незабавна помощ са оказали здравна помощ на 83 души, някои с рани от шрапнели, други, потърпевши до момента в който бягали към убежищата, а трети в положение на мощен потрес.

Говорителят на израелската войска Ронен Манелис дефинира изказванията на управляващите на Газа като "пропаганда на терористични организации в цялостния си искра ". "Майката и дъщеричката й, за които те настояват, че са починали в израелска офанзива, бяха убити в реалност от оръжия, употребявани от Хамас ", добавя представителят.

Двама бойци на палестинското придвижване Ислямски джихад бяха убити през днешния ден при израелски въздушен удар, заяви палестинската формация, която пое отговорност за ракетния обстрел в последните дни по еврейската страна. Убитите са Махмуд Иса и Фаузи Бауди. Те са починали при бомбардировка в централната част на Газа.

Европейският съюз прикани за неотложно прекъсване на ракетния обстрел от линията Газа против Израел. "Спешно би трябвало да се постави завършек на тази рискова обстановка, с цел да се отбрани живота на цивилните ", съобщи в официално съобщение говорителката на Европейската комисия Мая Кочиянчич, призовавайки за "деескалация ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР