Свят Човек почина от хантавирус в Китай, има ли причина

...
Свят Човек почина от хантавирус в Китай, има ли причина
Коментари Харесай

Човек почина от хантавирус в Китай, има ли причина за тревога

Свят Човек умря от хантавирус в Китай, има ли причина за паника Хантавирусът е заболяване излъчено от гризачи на хора  Николай Киров 24 март 2020, 12:21  Човек умря от хантавирус в Китай, има ли причина за паника Източник: Istock/GettyImages
овек умря от хантавирус в понеделник в Китай и това провокира вълна от паника в обществените мрежи в цяла Източна Азия.

Докато пътувал с рейс от селото, където живеел, към работното си място в Линканг, Тиан се почувствал зле и се обадил на незабавна помощ. Линейката го откарала, дружно с още четирима души в близка болница.

В рейса пътували 30 служащия, двама водачи и един фелдшер. Освен Тиан още двама мъже имали тресчица.

Учени откриха редки смъртоносни вируси в Турция

На всички пътуващи бил изработен тест за ковид, а болните били лекувани съгласно най-новите протоколи за Ковид-19. Тиан обаче умрял.

Незабавната аутопсия посочила, че мъжът е бил инфектиран с хантавирус и гибелта му евентуално се дължи на неефективно лекуване.

Хантавирусът е заболяване излъчено от гризачи на хора. Не се предава от човек на човек. Заразяването може да стане посредством изразходване на нечиста с миши изпражнения храна и по-рядко от повърхнина, изцапана от гризачи - по пътя ръка - уста, нос, очи.

Този вид вируси са известни от повече от половин век, като случаи на болни има в Китай, Корея, Русия, Съединени американски щати, Аржентина, Северна и Западна Европа. Има данни, че те са били измежду главните причинители на гибел през Средните епохи.

Най-смъртоносната опасност за индивида остава скрита

Хантавирусите имат инкубационен от 4 дни до две седмици. Симптомите много наподобяват на тези на грипа и на Ковид-19. Сред недоволствата на пациентите с хантавирусната зараза са висока температура, главоболие, мускулни болки, коремна болежка, замаяност, настинка, гадене, повръщане, диария. Вероятно и това е повода лекарите да се заблудят при случая с Тиан. Той наподобява е породен от тип гризачи, които не са типични за Китай.

Заболяването обаче е по-тежко и смъртността надвишава 10%. Има голям брой разнообразни типове хантавируси, като преносител на всеки е избран тип гризачи. Типичните за Китай, Азия и Европа хантавируси могат да причинят хеморагична тресчица и отвод на бъбреците. Пренасяните от гризачите в Америка пък могат да доведат до хантавирусен белодробен синдром.

Бум на заболяванията, излъчени от животни

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Николай Киров Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар  1 МОН: Ваканцията ще продължи най-малко до 13 април  1 Преизчисляват служебно пенсиите на към 258 000 българи  1 И обществените служащи с бонуси към заплатите  1 Около 7000 нови безработни единствено през последната седмица --> Пaрите ни  МОН: Ваканцията ще продължи най-малко до 13 април МОН: Ваканцията ще продължи най-малко до 13 април  Преизчисляват служебно пенсиите на към 258 000 българи Преизчисляват служебно пенсиите на към 258 000 българи  И обществените служащи с <a href=бонуси към заплатите " /> И обществените служащи с бонуси към заплатите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Добра вест от Китай за ковид - Свят | Vesti.bg Добра вест от Китай за ковид - Свят | Vesti.bg  Добра вест от Китай за ковид Добра вест от Китай за ковид  <br> Кога да чакаме <strong> лекарство </strong> за <strong> COVID-19 </strong> <br>
Кога да чакаме лекарство за COVID-19
 <br> Как да НЕ напълнеем, до момента в който сме под карантина <br>
Как да НЕ напълнеем, до момента в който сме под карантина
Последни  Министерство на регионалното развитие пренасочва 40 млн. от еврофонд за респиратори и проби за COVID-19 Министерство на регионалното развитие пренасочва 40 млн. от еврофонд за респиратори и...  Човек умря от хантавирус в Китай, има ли причина за паника Човек умря от хантавирус в Китай, има ли причина за...  <p>Новолуние в Овен &ndash; <strong><span style= Новолуние в Овен – да открием силата вътре в нас  <p><strong>ТЕСТ: </strong>Ще познаете ли кино лентата единствено от един кадър?</p> ТЕСТ: Ще познаете ли кино лентата единствено от един кадър?  Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19 Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19  Телекомите в Европа оказват помощ против ковид Телекомите в Европа оказват помощ против ковид  <p><strong><span style= DARA с втора поредна победа в „ Като две капки...  <p><strong><span style= #ЗаедноМожем - безвъзмездна отбрана за всички компании  Повече влакове в столичното метро, с цел да няма скупчвания Повече влакове в столичното метро, с цел да няма скупчвания  „ Саксо банк ”: Глобализацията е отговорна за ковид „ Саксо банк ”: Глобализацията е отговорна за ковид  <p>В сянката на <strong>COVID-19 </strong>&ndash; дебне ли ни нова <strong>заплаха?</strong></p> В сянката на COVID-19 – дебне ли ни нова опасност?  <p><strong>Олга Куриленко:</strong> Смятам, че изцяло оздравях</p> Олга Куриленко: Смятам, че изцяло оздравях  <p>Covid 19 - какво се случва в Европа</p> Covid 19 - какво се случва в Европа  Национален осигурителен институт преизчислява пенсиите на над 250 хиляди работещи пенсионери Национален осигурителен институт преизчислява пенсиите на над 250 хиляди работещи...  На фотографията: зам.-министърът на труда и обществена политика Зорница Русинова Зорница Русинова: Темпът на повишаване на безработицата...  На фотографията: ръководителят на БСЛ доктор Иван Маджаров БЛС: Всяка болница би трябвало да способства в битката с...  Родители подозират, че детето им е с COVID-19 Родители подозират, че детето им е с COVID-19  <p>202 са инфектираните с ковид у нас</p> 202 са инфектираните с ковид у нас  Херо Мустафа насочи признателност към българските лекари, борещи се с COVID-19 Херо Мустафа насочи признателност към българските...  Windows 10 Хакери употребяват " дупка " във всички версии на Windows Всичко от през днешния ден Виц на деня - Муцка, на какъв брой си години? - На 28. - Е по какъв начин по този начин, нали синът ти е на 18? - Ми, порастват си децата. Кво…
Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата  Венеция си отдъхва: водата в каналите е бистра  Мнение в отбрана на ген. Мутафчийски взриви интернет Мнение в отбрана на ген. Мутафчийски взриви интернет   Китай: Епидемията от ковид е овладяна Китай: Епидемията от ковид е овладяна  Български доктор сподели истината за ковид Български доктор сподели истината за ковид Водещи вести  <p>202 са инфектираните с ковид у нас</p> Един нов случай на ковид у нас, 202 са инфектираните  <p>Covid 19 - какво се случва в Европа</p> Англия и Франция стягат ограниченията против разпространяването на ковид  DW: Aко коронавирусът не си отиде до лятото DW: Aко коронавирусът не си отиде до лятото  Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19 Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19  Повече влакове в столичното метро, с цел да няма скупчвания Повече влакове в столичното метро, с цел да няма скупчвания  На фотографията: зам.-министърът на труда и обществена политика Зорница Русинова Зорница Русинова: Темпът на повишаване на безработицата е 0,3%  <p><strong>ТЕСТ: </strong>Ще познаете ли кино лентата единствено от един кадър?</p> ТЕСТ: Ще познаете ли кино лентата единствено от един кадър?  <p>В сянката на <strong>COVID-19 </strong>&ndash; дебне ли ни нова <strong>заплаха?</strong></p> В сянката на COVID-19 – дебне ли ни нова опасност?  <p><strong>Олга Куриленко:</strong> Смятам, че изцяло оздравях</p> Олга Куриленко след ковид, актрисата показа по какъв начин се усеща  Windows 10 Хакери употребяват " дупка " във всички версии на Windows  „ Саксо банк ”: Глобализацията е отговорна за корона </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР