Свят Амнести интернешънъл уволнява директори за токсична среда Организацията, базирана

...
Свят Амнести интернешънъл уволнява директори за токсична среда Организацията, базирана
Коментари Харесай

„Амнести интернешънъл” уволнява директори за токсична среда

Свят „ Амнести интернешънъл ” уволнява шефове за токсична среда Организацията, основана в Лондон, ще освободи от работа петима от седмината си топ-мениджъри  Николай Киров 28 май 2019, 23:07  „ Амнести интернешънъл ” уволнява шефове за токсична среда
„ Амнести интернешънъл” заяви във вторник, че множеството от ръководителите ще изоставен правозащитната организация през тази година, откакто външен одит, предизвикан от самоубийствата на нейни чиновници е описал работната среда като „ токсична”.

Организацията, основана в Лондон, ще освободи от работа петима от седмината си топ-мениджъри.

Външната инспекция е открила, че работата в най-голямата и авторитетна правозащитна организация постоянно слага чиновниците си под „ извънреден стрес” и че напъните за поддръжка на личния състав са били „ официални, реактивни и частични”.

„ Организационната просвета и неуспехите в ръководството са главната причина за множеството проблеми със положението на персонала”, заключават отчетът на проверяващите.

„ Амнести интернешънъл” сама инициира следствието предишния август, откакто Гаетън Мооту, прочут следовател и стажантът Роз Макгрегър, поредно лишиха живота си в границите на три месеца.

65-годишния Мооту е работил в организацията от години и е бил прочут с работата си в цяла Африка. В предсмъртното си писмо той се оплакал от недоумение и извънредно натоварване и липса на помощ от страна на мениджърския екип.

28-годишният Макгрегър, английски стажант, работещ в офиса на „ Амнести интернешънъл” в Женева, е страдал от бодърствуване и безпокойствие и се е самоубил в дома си в Лондон шест седмици след по-възрастния си сътрудник Мооту.

Нов „ лидерски екип на организацията” ще стартира да действа през ноември и ще се състои единствено от четирима шефове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР