Свойствата на овесените ядки за грижа за красотата са се

...
Свойствата на овесените ядки за грижа за красотата са се
Коментари Харесай

Вана с овесени ядки – египетска грижа за красотата

Свойствата на овесените ядки за грижа за хубостта са се знаели още от времето на Древен Египет.

Овесените ядки имат безчет потребни качества – за здравето, мозъка и хубостта. По времето на Клеопатра за първи път стартират да се вършат първите процедури със съставката. Днес, хиляди години по-късно, козметиците удостоверяват резултата на тези процедури и ни дават още аргументи за какво да използваме овесени ядки в грижата за хубостта.

Те имат високо наличие на антиоксиданти, витамини и минерали, които оказват помощ на кожата ни да се регенирира и да се подхрани. Освен това овесените ядки имат високо наличие на авенантимиди и липиди, които имат успокояващи и хидратиращи свойства. Така те освен третират проблеми, които към този момент са се появили по кожата ни, само че и основават естествена преграда, която ни защищава от появяването на раздразнения и акне.

 Вана с овесени ядки - египетска грижа за хубостта

Процедурата с овесени ядки, която е била известна в Древен Египет, е напълно елементарна – те добавяли към всяка своя топла вана една чаша овес. Така ядките набъбват и в този развой освобождават своите потребни субстанции, които непосредствено третират кожата.

Разбира се, има и други способи да използваме съставката за процедури за хубост. Може да си създадем маска с овесени ядки или скраб за кожата. Примерна рецепта от нас за скраб с овесени ядки, който можете да употребявате за грижата за косата си, можете да намерите тук.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР