Своеобразна стачка започнаха служители в пловдивският клон на ИД Автомобилна

...
Своеобразна стачка започнаха служители в пловдивският клон на ИД Автомобилна
Коментари Харесай

Своеобразен протест: Какво искат служителите ИД „Автомобилна администрация“-Пловдив?

Своеобразна стачка започнаха чиновници в пловдивският клон на ИД „ Автомобилна администрация “. Според груповия трудов контракт те нямат право да напущат работните си места, само че по тяхна преценка през днешния ден работят в понижен състав.

Гергана работи в държавната автомобилната организация от 13 години. За това време единствено един път е имало актуализация на заплатите им.

Искат също по този начин парите за работно облекло да са 500 лв. годишно

„ Заплатите са ужасни ниски. 1000 лева ми е чистата работна заплата. Максимум за две седмици стига, тъй като имам и щерка, която е гимназистка и разноските са големи. Даже няма да се учудя, в случай че хигиенистката, която работи при нас, взима повече пари от мен “, изяснява Гергана Харизанова.

„ Днес в 15:30 часа няма да има изпит по доктрина заради стачните дейности, които са подхванати “, отбелязва още Гергана Харизанова.

Синдикатите упорстват главните заплати на заетите в детското и учебно опазване на здравето да се усилят от 1350 на 1890 лв.

Дейността на чиновниците не спря напълно, само че курсистите за научен изпит и жители, които имаха работа в организацията бяха върнати.

„ Загуба на време – това бих споделил. Излизане от работа… и по този начин “, разяснява Николай.

„ За страдание ние сме пострадалите, но някак си в България към този момент свикнахме “, отбелязва Андриана Генчева.
Освен обичайно заплащане, чиновниците, членуващи в синдикалната организация, желаят и по-добри условия на труд, защото има кадрови недостиг.

По-малки асоциации блокираха гранични пунктове в символ на противоречие с сделките

„ На първо място желаеме да ни бъдат изравнени заплатите с тези на останалите чиновници, които имат същите функционалности и са с по-високи заплати от нас. Отделни от това – да бъде вдигната заплатата с към 30% “, съобщи Стойчо Стойчев, контрольор в автомобилна администрация и член на протестния комитет към КТ „ Подкрепа “.
Протестните дейности са оповестени за безсрочни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР