Сводка е проект на двама журналисти от авторитетното френско издание

...
Сводка е проект на двама журналисти от авторитетното френско издание
Коментари Харесай

Сводка на войната от 29.03.2023: Подразделението, в което се скатават синовете на руски големци

Сводка е план на двама публицисти от авторитетното френско издание Курие Интернасионал (Courrier International, част от групата на Le Monde), Александър Леви и Катрин Гишар. Има за цел осветляването на войната в Украйна и нейните последствия за Европа. Публикува се в Телеграм на френски език и от началото на 2023 година на български.

”Каскад ". За едни е елитно свръхсекретно отделение, за други - просто безвреден метод да се пъчиш с военна униформа, без да рискуваш живота си. Създадено през октомври предходната година, това доброволческо поделение публично приема в своите редици съветски публични лица (депутати, кметове, водачи на партии и сдружения), а от време на време и техните синове, които вземат участие в " специфичната военна интервенция ". Негов пълководец е заместник-председателят на комисията по защита в Думата Дмитрий Саблин.

Бункерите на Каскад се намират на към 80 км от фронта в Донецка област, а неговите бойци прекарват по-голямата част от времето си пред компютърните екрани: публично, те са оператори на дронове. Това не им пречи да бъдат награждавани за военна " смелост " след няколко седмици работа.

" Идеално място за скатаване на големци и техните синчета, които желаят да се изявят във войната, само че нямат предпочитание да бъдат даже покрай фронтовата линия ", счита Телеграм канала ВЧК-ОПГУ. " По-лесно е да изпратиш непознати деца на война ".

Източник:
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР