Свободният катерач Ален Робер, известен още като френския Спайдърмен, изкачи

...
Свободният катерач Ален Робер, известен още като френския Спайдърмен, изкачи
Коментари Харесай

Френският Спайдърмен с протестна акция срещу пенсионната реформа на Макрон

Свободният катерач Ален Робер, прочут още като " френския Спайдърмен ", изкачи 38-етажен небостъргач в Париж в сряда в символ на митинг против противоречивата пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон, написа европейската редакция на Politico.

‘French Spiderman’ scales Paris skyscraper to support pension law protests – video
— The Guardian (@guardian)

" Тук съм, с цел да кажа на Еманюел Макрон да се върне на земята... като се катери без защитна мрежа “, съобщи 60-годишният мъж пред кореспонденти, преди да стартира да изкачва 150-метровия небостъргач в парижкия бизнес регион La Defense, употребявайки единствено голите си ръце и чифт обувки за катерене.

Робер, който се е изкачил на повече от 150 високи здания, в това число Айфеловата кула и Бурж Халифа в Дубай, желае да " покаже поддръжка за тези, които се опълчват на пенсионната промяна “, с изкачването си. По думите му, спорното законодателство значи, че той би трябвало да продължи да работи и да се катери по-дълго.

'French Spiderman' Alain Robert, using only his bare hands and a pair of climbing shoes, scaled a 38-storey skyscraper in Paris to protest the pension reform, under which the French retirement age will gradually rise to 64 from 62
— Reuters (@Reuters)

В събота Макрон подписа мощно непопулярния законопроект за пенсионна промяна, откакто Конституционният съвет на Франция се произнесе в интерес на най-спорната част, която покачва законовата възраст за пенсиониране на 64 от 62 години .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР