Свободният достъп до ChatGPT взриви Мрежата. От хора, които искат

...
Свободният достъп до ChatGPT взриви Мрежата. От хора, които искат
Коментари Харесай

Британски шпиони алармират за рисковете, свързани с ChatGPT

Свободният достъп до ChatGPT взриви Мрежата. От хора, които желаят да са писатели до програмисти и киберпрестъпници, милиони тестват опциите му, всевъзможни теории към този момент се въртят в Интернет, само че към този момент най-малко потреблението му на едно по-фундаментално равнище наподобява неразбираемо. И споменавайки киберпрестъпниците, то те съвсем незабавно се заеха да опитват с него, създавайки зловредни стратегии и правдиво изглеждащи фишинг акции. За тези и други опасности, свързани със сигурността и ChatGPT сигнализираха неотдавна от киберзвеното към английската шпионска организация GCHQ.

Националният център по киберсигурност на Негово величество пишат, че както обособените персони, по този начин и фирмите могат да се изложат на съществени рискове от връзката си с чатбота. Освен упоменатите към този момент фишинг акции и различен вид киберпрестъпления, те припомнят, че всяка информация, подавана към чатбота се съхранява, а също по този начин и преглежда от основателите на ChatGPT. Това е нужно за усъвършенстването на опциите на програмата. Но въвеждането на питания, като да вземем за пример търсенето на здравен съвет или случаи, в които да вземем за пример началник, който задава търсене за най-хубавия метод да уволните вашите чиновници, може да не е изключително добра концепция.

„ Търсенията, които се съхраняват онлайн могат да бъдат хакнати, да изтекат или с огромна възможност да станат публично налични инцидентно. И това може да включва информация, която евентуално може да разкрие повече за същинската ви идентичност “, пишат от центъра. От OpenAI към този момент споделиха, че те преглеждат диалозите и поръчките, изпълнявани от ChatGPT, с цел да подобрят системата и да се уверят, че се съблюдават политиките във връзка с допусканото наличие и сигурността.

„ Основното терзание във връзка с сигурността е, че когато чиновници на дадена организация си взаимодействат с платформи, като ChatGPT, машината се учи от тези взаимоотношения. И това включва способността на тази машина да възпроизвежда тези взаимоотношения при поискване “, изяснява за Business Insider Расмус Роте, един от основателите на Merantix, AI капиталова платформа. Изданието привежда, че компании, като Amazon и JPMorgan към този момент не разрешиха на чиновниците си да употребяват ChatGPT заради боязън, че могат да разгласяват конфиденциална информация към сървърите на OpenAI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР