Свободни места за най-желаните гимназии в София са останали и

...
Свободни места за най-желаните гимназии в София са останали и
Коментари Харесай

Дори и на трето класиране има места за най-желаните гимназии

Свободни места за най-желаните гимназии в София са останали и на третия стадий от класирането за банкет на възпитаници след VII клас. Това демонстрират данни на РУО-София, когато бяха оповестени към 400 свободни места, предава „ Сега “.

В Софийската математическа гимназия, която на първо и второ класиране приемаше с най-голям най-малък бал (съответно 484.5 и 482 точки), в този момент са останали седем места. Три от тях са в паралелки с математика и информатика и британски език, а четири – в паралелки с математика, физика и немски език. В 91-ва Немска гимназия е останало едно място за момчета и четири за девойки в паралелката с немски и британски език. В 73-то учебно заведение няма свободни места. В ТУЕС има пет места – за паралелката по компютърни мрежи (в тази по редовно програмиране няма места).

По едно място за девойки и момчета има в паралелката по британски език с проучване на съветски в Първа британска гимназия. Свободни места там има още в паралелките по британски с проучване на френски, на испански и на немски език, както и в тази с предприемачески профил (само едно място за момче). Във Втора британска има останали още пет места за момчета и едно за момиче. В Испанската гимназия свободни са пет места единствено за момчета. Националната търговско-банкова гимназия чака още 13 бъдещи осмокласници в паралелките по оперативно счетоводство, бизнес администрация, електронна търговия, банково дело и други В Националната финансово-стопанска гимназия има шест свободни места.

От РУО-София показват, че в третия стадий на класиране може да вземат участие възпитаници, които не са записани в нито едно учебно заведение в страната тук-там от държавния план-прием, както и такива, които не са кандидатствали досега, т.е. в електронната платформа имат статус „ неупоменат “.

На 26 и 27 юли 2023 година те би трябвало да подадат заявление като на първи стадий. В него може да се впишат единствено паралелки, за които има оповестени свободни места. Заявлението може да се подаде в учебно заведение гнездо от 08:00 ч. до 18:00 ч. или през персоналния профил на ученика от 00:00 ч. на 26 юли до 23:59 ч. на 27 юли т. година

При евакуиране на документи мястото на ученика не се резервира, като мястото се афишира за свободно за четвърти стадий на класиране. Подаването на документи за присъединяване в четвърти стадий на класиране ще е на 7-8 август, оповестяването на резултатите ще е до 10 август, а записването – от 11 до 14 август. Свободните места след четвърто класиране ще бъдат оповестени до 16 август.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР