Свободата на словото е в основата на демокрацията и в

...
Свободата на словото е в основата на демокрацията и в
Коментари Харесай

Радев: Държавата очевидно се управлява чрез нечий телефон, а не през институциите

Свободата на словото е в основата на демокрацията и в България тази фундаментална полезност е в рецесия. Така разяснява президентът Румен Радев прекъсването на ефирното лъчение на стратегия „ Хоризонт “ на 13 септември, както и протичащото се в БНР през последните дни, съобщи bTV.

„ Българското национално радио не е спирало даже по време на войната и този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичните медии. Очевидно и страната се ръководи посредством нечий телефон, а не през институциите, както е естествената европейска процедура и мисля, че на това нещо е извънредно време да се постави край. “, съобщи Радев.

Той подкани шефът на БНР и проверяващите да разгласят същинските претекстове за прекъсването, тъй като става въпрос за социална, а не за частна медия.  

„ Ние би трябвало да научим от тях какви са действителните претекстове зад това прекъсване и зад всичките тези събития. “, сподели президентът.

Радев добави, че все пак вижда „ лъч вяра “, приближаващ от държанието и реакцията на публицистите от БНР, които демонстрираха взаимност и подкрепени от свои сътрудници от други медии дадоха образец по какъв начин се отстояват достолепие, независимост на словото и професионални стандарти
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР