Свободата е възможността човек да бъде себе си, да изразява

...
Свободата е възможността човек да бъде себе си, да изразява
Коментари Харесай

Владимир Зарев: Една е свободата на писател, друга е тя за един политик, който непрекъснато се гъне

Свободата е опцията човек да бъде себе си, да показва себе си и да реализира себе си. Ние непрестанно променяме визиите си за свободата, само че една е свободата на един публицист, друга е свободата на един политик, който непрестанно се гъне, изключително българските политици. Това разяснява в предаването " България , Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " писателят Владимир Зарев, написал романа " Объркани в свободата ".

" Българската политическа класа не извърши нито една от дилемите си, които бяха сложени от този преход. И по тази причина този непосилен преход е безконечен, той продължава и до през днешния ден. Българската политическа класа трансформира политиката в най-доходоносният и сигурен бизнес, тъй като не влагаш нищо - нито средства, нито умения, нито труд, нито безсънни нощи, само че непрестанно преразпределяш. Затова и този блян, непременно да се влезе в политиката, защото това подсигурява най-малко да реши проблемите на този политик, на него, на децата му, в случай че по-дълго остане в политиката, и на внуците му.

Този нервен нарцисизъм на българската политическа класа, в действителност докара до това, че 3 милиона българи напуснаха страната. Защото тук не намират нито стопански аргументи да останат, а също не намират и психически аргументи. Защото в България по един ужасяващ метод е нарушено човешкото достолепие и е нарушено възприятието за правдивост. Много от хората, които напуснаха България я напуснаха точно поради това, че тук не усещат никаква правдивост - нито правосъдната система взе участие, с цел да възвърне това чувство на елементарния жител, нито политиците ", разяснява Зарев.

Не от дълго време писателят е споделял, че желае да види Васил Левски, в случай че това е допустимо, само че не би го направил от позор: " Защото, това, което се случва с майка България през днешния ден е в действителност срамно, бих използвал една по-силна дума - позорно. И тази светла персона, тази най-красива, прелестна персона, която осветява националната ни история, аз жадувам да се срещна с Васил Левски, жадувам да му се преклоня, да му се поклоня, само че се срамя, тъй като нямам какво да му кажа за днешния ни ден. Той не е по-добър от времето, в което е живял самия Васил Левски или е малко-малко по-добър ", добави Владимир Зарев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР