Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищовпосрещна нови докторанти

...
Свищов. Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищовпосрещна нови докторанти
Коментари Харесай

Велико Търново: Стопанска академия - Свищов посрещна нови докторанти от Западните Балкани

Свищов. Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищовпосрещна нови докторанти от три балкански страни. За образование в свищовското висше учебно заведение в просветителна и научна степен „ лекар ” са записани девет души от Косово, Северна Македония и Сърбия. Това оповестяват от пресцентъра на висшето образователно заведение .
С „ Добре пристигнали в Стопанска академия ”, новите докторанти приветства проф. д.н. Борислав Борисов – ръководителят на Общото заседание и учител към катедра „ Стратегическо обмисляне ”. Той ги поздрави за избора им да проведат своята докторантура в едно от най-старите висши стопански учебни заведения в България и им пожела сполучливо дипломиране в най-високата просветителна степен.
При първата си аудиенция в Стопанска академия, докторантите бяха съпроводени от двама академични преподаватели, по чиято самодейност е проведено тяхното образование в Свищов – проф. доктор Роберт Димитровски – шеф на Института за мениджмънт на знанието в Скопие, с който свищовското висше учебно заведение има подписан рамков контракт за взаимна активност от 2016 година, и проф. Маки Колеци от Университета „ Хаджи Зека ” в Печ, Косово. В рамките на работната среща, докторантите се показаха пред своите научни ръководители, споделиха към какви области от икономическата просвета са техните ползи и благодариха за опцията да се образоват в Стопанска академия. Те разясниха с научните ръководители съответни периоди, свързани с образованието, идни изпити, работа върху дисертациите и благоприятни условия за участия в научни конгреси.
След работната среща гостите посетиха университетския музей, където се срещнаха с историята на Стопанска академия и на нейния донор – Димитър Ценов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР