Свищов. СПГ Алеко Константинов се класира за участие в Национална

...
Свищов. СПГ Алеко Константинов се класира за участие в Национална
Коментари Харесай

Велико Търново: Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ ще участва в Национална кулинарна купа 2019

Свищов. СПГ „ Алеко Константинов ” се класира за присъединяване в Национална кулинарна купа на България, която ще се организира през месец април в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . От 14 до 16 март се организираха районните кръгове от Националните надпревари по специалности. Младите ресторантьори от ХІ „ б “ клас на Свищовската професионална гимназия взеха присъединяване в категориите: „ Най-добър млад готвач “ – Василена Димитрова, „ Най-добър млад сервитьор “ – Надя Игнатова и „ Най-добър млад барман “ – Исмаил Исмаил. Домакин на надпреварата за Североизточен район бе Професионална гимназия по туризъм „ Васил Берон ” – град Велико Търново, а надпреварите се организираха в хотел „ Меридиан Болярски ”.
Състезанията по специалности се провеждат от Министерството на образованието и науката, а сътрудници в него са Асоциацията на учебните заведения по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи, Българската асоциация на барманите и Българската асоциация на професионалните сомелиери.
Началото на конкуренцията даде инж. Розалия Личева – Началник на РУО – Велико Търново. Тя благодари на спонсорите, подкрепящи самодейността на МОН, както и на преподавателите, съдействали за професионалното създаване на днешните състезатели по специалности.
Младата вяра на СПГ „ Алеко Константинов ” в кулинартото изкуство – Василена Димитрова очарова журито с екзотично и съвременно меню, включващо топло предястие – „ Фарширована круша, изпечена в бутер тесто с мус от синьо сирене и бри, сос амарето и карамелизирани плодове ” и главно ядене – „ Свинско бонфиле с поширано цвекло, глазирани бейби моркови, жасминов ориз, сос розе и еспума от пащърнак и мента ”. Високо бяха оценени вкусовите качества на приготвените от нея ястия и метода ѝ на работа.
Надя Димитрова с финес и професионализъм сервира приготвените от Василена асортименти, предложи към тях подобаващи виновност и показва декантиране на алено вино.
Гимназията за първи път взе участие в категорията „ Най-добър млад барман “. Исмаил Исмаил презентира пред строгото жури интерпретация на типичен коктейл – Джин Физ и се оправи доста добре с провокациите от втория кръг – Black Box.
Всички участници на Свищовското учебно заведение бяха поощрени от журито за старанието и показаните умения, само че единствено Васелена Димитрова продължава в огромната конкуренция през месец април.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР