Свищов. Шест петокласници: Ивайло Йорданов, Илиян Петров, Красен Ангелов, Алекс

...
Свищов. Шест петокласници: Ивайло Йорданов, Илиян Петров, Красен Ангелов, Алекс
Коментари Харесай

Велико Търново: Ученици и учители от СУ „Николай Катранов“ - Свищов участваха в среща по програма „Еразъм +“ в град Адана, Турция

Свищов. Шест петокласници: Ивайло Йорданов, Илиян Петров, Красен Ангелов, Алекс Йорданов, Георги Кулчев и Людмил Спиров, и три учителки: Силвия Александрова, Оля Михова и Валентина Христова, участваха в първата ученическа среща по план „ Да се учим и да станем по-културни ”, по стратегия „ Еразъм + “ в град Адана, Турция. Темата на срещата беше „ Традиционна турска храна, игри, песни и танци ”, оповестиха от СУ „ Николай Катранов “ . Свищовските възпитаници, дружно с учениците от Румъния и Италия, са били посрещнати от домакините с колоритна стратегия от песни и танци.
През целия си престой в Адана учениците от Свищов са взели участие в разнообразни действия като приготвянето на локална храна, в изработването на рамки, в проучването на песни и танци, в язденето на коне, стреляне с лък и други. Учениците са посочили на турските деца своите умения в игра на национална топка и в други обичайни български игри.
На финалното празненство са участвали шефове на всички огромни учебни заведения в Адана и началникът на образованието в турския град. На тази среща свищовските възпитаници са получили документи и са били наградени с медали за чудесно показване във всички мероприятия.
СУ „ Николай Катранов “ в град Свищов ще бъде хазаин на втората ученическа среща по плана. На нея ще бъдат показани драматизации на приказки от четирите страни, уроци на български и британски език, организирни игри с познавателна цел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР