Свищов. Ритуал по именуване на дете се проведе в община

...
Свищов. Ритуал по именуване на дете се проведе в община
Коментари Харесай

Велико Търново: Ритуал по именуване на дете се проведе в Община Свищов, повече от десетилетие празничният ритуал не е представлявал интерес за гражданите

Свищов. Ритуал по именуване на дете се организира в община Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината . На 28 октомври служителката на Общинско дружество „ Обреди – Свищов “ Йовка Трифонова извърши с изключително наслаждение обред по именуване на дребната Никол Детелинова Стойчева. Този тип празничен обред – израз на националната принадлежност на всички българчета към своята татковина, не е осъществяван повече от десетилетие в община Свищов. Решението на семейство Стойчеви да изберат този обред за своя фамилен празник е мотив да се надяваме, че с спомагателната церемониалност, която способства, ще разсъни още веднъж интерес измежду младите родители в Свищов.
Родителите на едногодишната Никол споделиха, че желанието да отбележат по този метод първия рожден ден на своето дете е предизвикан от обстоятелството, че преди девет години са избрали по този начин да протече празникът и на първородната им щерка Ниа. Тогава ритуалът е осъществен в различен град и хубавите мемоари от тържествения ден ги кара да създадат това и за втората им рожба. Майката на Никол – Славина Стойчева показа, че празничният изнесен обред, проведен от Общинско дружество „ Обреди – Свищов “, е донесъл особена церемониалност на събитието, а прочувствените думи на служителката извършваща ритуала са развълнували всички присъстващи. „ Това е един подарък към нашето дете, с който по специфичен метод означаваме нейния първи рожден ден. “ – сподели разчувстваната майка. Славина Стойчева благодари за приветствения адрес от името на кмета Генчо Генчев, за медальона, на който е изобразен гербът на Свищов, за трикольорната лента – знак на прегръдката на майка България и за албума за фотоси, в който ще запазят прелестните мемоари от празничния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР