Свищов. Открит урок по родолюбие в памет на Васил Левски

...
Свищов. Открит урок по родолюбие в памет на Васил Левски
Коментари Харесай

Велико Търново: Потомка на Левски бе гост на открит урок по родолюбие в ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов

Свищов. Открит урок по родолюбие в памет на Васил Левски се организира в Основно учебно заведение „ Филип Сакелариевич “ в Свищов. Инициативата е част от плана “Да успеем всички дружно “. Това заяви в предаването “Добре пристигнали в Свищов “ на Радио “Фокус “ – Велико Търново Даниела Борисова, учител в учебното заведение. Тя посочи, че концепцията й е хрумнала във връзка със 180-ата годишнина от рождението на Апостола. В урока са се присъединили деца от 7-ми клас в образователното заведение и потомката на Апостола на свободата Христина Богданова.
“Започнахме с драматизация по описа “Апостолът в приключение “ на Иван Вазов, в която съществени герои бяха учениците. След отличното им показване, ги запознахме и със специфичния посетител – потомката на Апостола Христина Богданова. Тя беше задушевно призната от учениците и гостите с бурни овации. Повече от час ни споделя истории, съхранени в родовата памет на най-великия българин и отговори на всеки един от вълнуващите въпроси на децата, които с наяве любознание попиваха всяка нейна дума “, добави още Даниела Борисова. Тя изясни също, че Христина Богданова е пра-пра внучка на по-голямата сестра на Васил Левски – Яна, на която е кръстила и своята щерка.
Срещата е завършила със фотоси за спомен и откровени благодарности от страна на директорката на ОУ „ Филип Сакелариевич “ Диана Иванова. В нея са взели участие и представителите на община Свищов – зам.-кметът Анелия Димитрова и началникът на отдел “Образование “ Румяна Кузева.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР