Свищов. Община Свищов награди ученици от четири училища в града

...
Свищов. Община Свищов награди ученици от четири училища в града
Коментари Харесай

Велико Търново: Община Свищов награди ученици от четири училища в града с екскурзия до Карлово, Сопот и Калофер

Свищов. Община Свищов награди възпитаници от четири учебни заведения в града с екскурзия до Карлово, Сопот и Калофер, оповестяват от пресцентъра на Община Свищов .. В началото на април група учители и възпитаници от четири свищовски учебни заведения участваха в екскурзия с маршрут Карлово-Сопот-Калофер. Повод за подаръка е присъединяване и отличното показване на учениците в надпреварата „ Моята България “. Родолюбивата конкуренция, отдадена на Националния празник на Република България – Трети март, се организира за четвърта поредна година от отдел „ Образование “ и дирекция „ Култура и културно завещание “. Отборите, които мериха сили и познания са от СУ „ Николай Катранов “, СУ ‚Димитър Благоев “, СУ „ Цветан Радославов “ и СПГ „ Алеко Константинов “.
През първия ден от вълнуващото прекарване групата, ръководена от зам.-кмета на община Свищов Анелия Димитрова, посети Национален музей „ Васил Левски “ в Карлово. Освен персонални движимости в къщата музей се съхраняват художествени портрети и произведения, отдадени на Апостола.
Всички останаха доста впечатлени от Туристически комплекс „ Бухалов хан “- една от емблематичните възрожденски къщи в красивия комплекс „ Старинно Карлово “. Бухаловият хан е самобитен център на съхранените занаяти в града.
По време на втория ден групата се насочи към Сопот и Къща музей „ Иван Вазов “. Имаше пешеходна разходка и посещаване на Етнографски и занаятчийски център „ Сопотски еснафин “, в центъра на града. Там бяха прегледани четири етнографски сбирки.
След това децата и младежите посетиха Национален музей „ Христо Ботев “ в Калофер. Учениците с интерес слушаха и участваха в увлекателната сказка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР